реклама

реклама

Звірячі звичаї а ля «гарячі» 90-ті, схоже, досі побутують на центральному ринку Черкас. Так, 9 липня серед білого дня у павільйоні «Овочі-фрукти» троє невідомих бритоголових молодиків, одягнених у чорну спортивну форму скоїли зухвалий напад на підприємця Ігоря П.

Уникнути нападу чи захиститись у чоловіка не було жодного шансу. Все відбулось упродовж кількох секунд. Раптово підскочивши до підприємця, який знаходився на своєму робочому місці, один із нападників, не зважаючи на велику кількість свідків, кілька разів різонув Ігоря по обличчю затисненим між пальцями лезом від безпечної бритви. Одним із ударів лезо пройшло по оку потерпілого, вмить перетворивши здорового, ще не старого чоловіка на інваліда по зору...

Момент нападу був вибраний настільки вдало, що можна і не сумніватись у тому, що він був добре спланований та організований. За кілька хвилин до інциденту, у тому ж павільйоні відбувся інший інцидент. Раптово виникла сварка між невідомими чоловіком і жінкою відволікла увагу ринкової охорони. І поки остання випроваджувала за ворота базару дві ексцентричні особи, бандити і напали на підприємця.
Провівши підкреслено публічну екзекуцію бандити хутко накивали п'ятами, рнувши у вхід до павільйону «Пасаж». Працівники міліції на місці злочину з'явились лише через дві години, коли за нападниками і слід зачах. Звісно, із такою «оперативністю» мідліції, сподіватись на те, що бандитів упіймають, було б вкрай наївно. Їх, звичайно ж, і не знайшли. А чи шукали?

Як розповіли у Придніпровському РВ УМВС, осіб, причетних до зухвалого злочинного акту на Ігоря П. досі не встановили. Більше того, працівник відділу міліції по обслуговуванню ринків виніс постанову про відмову у порушенні кримінальної справи. Підгрунттям такого рішення, зі слів міліціонерів стало те, що у встановлений законом проміжок часу, що дається на перевірку, не було акту судово-медичної експертизи про тяжкість завданих Ігорю П. ушкоджень. Крім того, потерпілий встиг написати заяву у якій стверджує, що він ні до кого не має жодних претензій, і просить правоохоронців не вчиняти ніяких дій та не порушувати по вказаному факту кримінальну справу. Останнє більш ніж красномовно свідчить про те, що потерпілий наляканий до смерті, і на захист з боку правоохоронної системи він не сподівається. Очевидно, він твердо вирішив, що краще бути однооким, але живим, ніж таким же однооким, але мертвим.

Що ж стосується рідної міліції, то остання подія неоднозначно говорить про те, що в разі нападу злочинців, громадяни мусять розраховувати лише самі на себе. Міліція не захистить. Адже ловити і притягати до адмінвідповідальності громадян, які необачно запалили на вулиці цигарку, чи відкоркували у парку пляшку пива, це зовсім не те, що мати справу із озброєним та зухвалим злочинцем.

Між тим, у цій справі є ще деякі нюанси. Від добре поінформованих осіб, правоохоронці знають не тільки хто стоїть за цим, скоєним із особливим цинізмом злочином, але й про дуже солідну суму компенсації, яку «всім відомі «невідомі» особи» пробошляли потерпілому. Кажуть, що про це знають і у прокуратурі, і саме через це відмовну міліцейську постанову ніхто скасовувати і не збирається. Мафія безсмертна. І, зокрема, базарна мафія, щупальці якої, схоже, дотяглися і до міліції, і до прокуратури.

Джерело: «Антикримінальний вибір»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100