реклама Делікат

реклама

До оперативних працівників управління по боротьбі з економічною злочинністю надійшла інформація про те, що співробітник Головного управління статистики в Черкаській області вимагає гроші з приватного підприємця міста Черкаси. Чиновник обіцяв допомогти з підготовкою та оформленням пакету документів для участі в конкурсі оренди державного майна та подальшому сприянні в перемозі на цьому конкурсі шляхом надання власного голосу на користь заявника.


Оперативники відразу почали перевірку отриманої інформації, яка згодом повністю підтвердилася.

Працівники міліції встановили, що протягом липня-серпня поточного року 43-річний спеціаліст відділу кадрово-правового забезпечення, запобігання та виявлення корупції Головного управління статистики в Черкаській області, будучи посадовою особою органів державної влади – державним службовцем 6 категорії 11 рангу, вимагав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в сумі 15000 гривень за допомогу в підготовці, оформленні та подачі повного пакету документів на участь в конкурсі оренди нежитлового приміщення, яке знаходиться на балансі Головного управління статистики у Черкаській області. Також посадовець обіцяв сприяти підприємцю у перемозі на конкурсі оренди вказаного майна, шляхом надання власного голосу на користь заявника, а також сприяти в оформленні відповідних правовстановлюючих документів на оренду зазначеного майна та не перешкоджати в подальшій господарській діяльності орендарю.

Отримавши всю необхідну інформацію, правоохоронці розробили спецоперацію із затримання зловмисника. Під час передачі першої частини грошових коштів в сумі 5000 гривень як хабар, посадовця було затримано «на гарячому» в одному з кафе міста Черкаси.

За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області проводиться розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Зловмисника затримано. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозру, вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності зловмисника, зазначають у прес-службі обласної міліції.

реклама

Коментарі  

 
0 #13 Березовський 10.09.2013 10:57
Взагалі "екс-слідчий" має рацію, тому що повними гоподарями міста в ночі є тільки правоохоронці, тобто міліціянти, і без їхньої участі таких "заходів" провести не можливо...Та й взагалі треба знати специфіку роботи міліції, та й всех керівників УМВС та РВ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Підприємець 09.09.2013 23:37
А мені назва відділу сподобалась-Вiддiл кадрово-правового забезпечення, запобігання та виявлення корупції. Особливо друга його частина, де про запобігання корупції... :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Горовенко В.В. 09.09.2013 15:59
Хто ж буде ловити курочку, яка неси золоті яйця...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Горовенко 09.09.2013 15:57
Хтож буде рубати сук на якому сидеш і збагачуєшся, маючи при цьому золоті яйця...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 Микола Г.... 09.09.2013 15:19
Так це ж такий бізнес у мусорів тепер і про це знає керівництво райвідділів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Котигорошко 09.09.2013 14:12
Ви які то цікаві, як може впіймати себе той, хто займається цим здерництвом...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Ди*** 09.09.2013 13:45
Навіщо нам така міліція, яка нас не захищає, а навпаки в глуху ніч займається власним збагаченням і здерництвом...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Кстати 09.09.2013 13:32
У Ліпандіна В.В. взагалі ніколи нічого не знають
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 будячок 09.09.2013 13:13
Цитую ирина:
...и опять же,никаких Ф.И.О..... водичка...опять отпустят...судят только тех,кто украл мешок картошки??

дійсно, адже вказали і ранг, і вік, і посаду, а це вже розголосили...сказали А - вкажіть і фаміліьо, народ трєбуєт...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 До мене теж дзвонили... 09.09.2013 13:07
Да дійсно такі події мали місце 6 вересня 2013 року в нашому районі і за допомогою на 102 звернулось три особи, після чого міція перезвонила в 5.30 і повідомила заявнику, що піймали цих шахраїв... Але це все тільки на словах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100