реклама Делікат

Майже два місяці Україна живе з новим Податковим кодексом. Проте сьогодні експерти не перестають пропонувати зміни та поправки, а підприємці масово згортають свою діяльність. Про це йшлося на обговоренні нової системи оподаткування, що відбулося 25 лютого в експертному клубі CherkassyNewsTV.

За словами аудитора АТ «Торней Плюс» Надії Пасашкової, нині у державі триває післяНЕПовий період.

– У 20-их роках у нас вводили нову економічну політику. Тоді теж дозволяли створювати підприємства, були приватні підприємці і т. ін. Потім держава одним махом все «відрубала», закривши цю «лавочку». Можна вважати, що починаючи з 1997 року у нас теж був НЕП, і сьогодні його закрито. Підсумок: сучасні підприємці у новий умовах оподаткування не виживуть, – зазначає Надія Григорівна.

Як переконує депутат Черкаської обласної ради від «Фронту Змін», засновник ТОВ «Сюїта», директор «Інвест і К» Юлія Воєвода, у скрутному становищі малий бізнес опинився через те, що сьогодні немає конкретних положень кодексу: не зрозуміло, як працювати фізичній особі та підприємцю, як сплачувати штрафи, як нараховується пеня тощо.

Бізнесмени та приватні підприємці, яким щодня доводиться стикатися із недосконалістю податкового законодавства, також негативно відгукуються про нове оподаткування і на власних прикладах демонструють вплив Податкового кодексу.

– Я перестав бути підприємцем з 2010 року. І дружина також припиняє свою підприємницьку діяльність. А все через те, що ми не знаємо, як правильно вести бізнес, – говорить депутат Черкаської районної ради від «Фронту Змін», ФОП Костянтин Омаргалієв. – Таких, як ми, сотні.

За словами представника адвокатського об’єднання «Олексій Хмельницький та партнери» Ярослава Березаня, нечіткість деяких положень кодексу є серйозною проблемою.

– У кодексі дуже багато моментів, що допускають зловживання з боку податкової інспекції. Проте у ньому є одне цікаве положення, що стосується усіх: податкове роз’яснення. Згідно з цим пунктом я можу звернутися до податкової інспекції, щоб отримати консультативну допомогу. Отримане роз’яснення є положенням закону. Тому якщо я керуватимуся наданою інформацією, мене не мають права оштрафувати. Отож, раджу всім: пишіть в інспекцію якомога більше. Кожного дня по будь-якому питанню її треба «завалить». Це єдиний спосіб вижити, – говорить пан Ярослав.

Між тим, питання доцільності прийняття змін до Податкового кодексу залишається відкритим. Принаймні до того моменту, коли пропозиції щодо змінення системи оподаткування, сформульовані черкаською експертною групою, буде передано на Всеукраїнський форум підприємців, який відбудеться найближчим часом у Києві. А поки що черкаським підприємцям залишається сподіватися на те, що влада все ж таки внесе зміни до Податкового кодексу.

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 УМ 28.02.2011 08:53
Відома тільки одна партія, яка пропунує податки ПНС прості, низькі та справедливі, решта за контроль над процесом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Подив 28.02.2011 07:29
На парламентських виборах проголосуйте за "Сильну Україну" та Сергія Тігібка батька податкового кодексу, який не любить пролетаріат і все буде класно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 УМ 28.02.2011 07:20
Формулировать концепцию справедливого не коррумпированно го общества нет потребности. Она известна всему развитому человечеству и лежит в основе Конституции Украины. Главная сложность заключается
в том, как перейти из одного состояния в другое? Чтобы всерьез говорить о
перспективах преодоления коррупции, необходимо понимать, что существующие
подходы малоэффективны в силу того, что они направлены на борьбу с отдельными
проявлениями системных отношений. Невозможно побороть систему не
противопоставив ей другую систему.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Україна 27.02.2011 19:06
Не з того вони почали.А всього навсього потрібно було б зменшити податок,а разом з тим ужисточити контроль над тими хто займаеться будь якою діяльністю ,що приносить прибуток.Наприклад:розно сять на ринках каву,чай нехай заплатять в місяць 20грн в бюджет тай нехай людина працює собі.А в маштабах країни таких тисячі і прибуток бюджету був би.То якби ж не було рекету,а він таки є !!!В ПРЕДСТАВНИКАХ ВСИХ ГІЛКАХ ВЛАДИ.Всі хочуть нажитися на підприємцях ,які нічого не вимагають у влади .ПІДПРИЄМЦІ дають роботу людям,фактично годують не тільки себе,а й сімї своїх працівників.Тай взагалі реформи не в тій послідовності.Прибрали б корупцію для початку!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 Андрій К. 27.02.2011 17:55
Зараз ходять чутки, що з Квітня місяця, а це з початку 2-го кварталу взагалі приберуть, "складуть ласти" єдиному податку. Тобто, єдинщиків не буде, і влада сподівається таким чином отримати в бюджет багато грошей, але влада не подумала про те, що люди просто позакривають свої діяльності, і будуть працювати в тіні, і знову шановні, ми повернемося на 20 років назад, коли нас ганяли як " тріску ", не давала розвиватися людям. Владі чесно кажучи, дуже на руку, щоб люди робили по їхній системі, були зомбовані, боялися владу, віддавали останні копійки їм, ***, повідпускали вже ті пузила свої. Українці, люди які працюють, які хочуть розвиватися, йти вперед, жити в достатку - давайте щось робити, бо вже набридло жити для цих " *** ".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100