реклама Делікат

реклама

Служба безпеки України спільно з обласною прокуратурою викрила та припинила протиправну діяльність міжрегіонального злочинного угруповання, яке організувало в Києві та на території Черкаської області протиправну фінансову схему для виведення в тіньовий обіг коштів легального сектору економіки.

Нелегальна фінансова структура протягом 2012-2013 років надавала послуги різним суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності з мінімізації податкових зобов’язань та переведення безготівкових коштів у готівку. За час існування так званого «конвертцентру» через його рахунки було незаконно переведено в готівку понад 200 мільйонів гривень.

У Солом’янському районі Києва СБУ затримала одного з учасників організованої групи та кур’єра під час передачі 200 тис. гривень. Того ж дня у Черкасах правоохоронці затримали організатора та бухгалтера «конвертцентру».

У результаті проведення 11 санкціонованих обшуків у помешканнях учасників оборудки, гаражах та офісних приміщеннях було вилучено фіктивну фінансово-господарську та платіжну документацію комерційних структур, печатки та електронно-обчислювальну техніку.

Наразі триває кримінальне провадження за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємство) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Організатору злочинного угруповання, жителю Черкас оголошено про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємство), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, інформують у прес-службі СБУ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100