реклама Делікат

реклама

75 зниклих безвісти розшукують черкаські правоохоронці. Лише 5% людей, заяву про зникнення яких отримують міліціонери, не знаходяться узагалі.

Про це пишуть Юлія Фомічова і Наталія Таванець у статті «Куди зникають черкащани», опублікованій у номері «Вечірніх Черкас» від 11 вересня.

За даними міліції, найчастіше люди йдуть з дому і не повертаються із власної волі: посварившись із рідними або пішовши у «запій». Бувають випадки, коли час проводять у коханки чи коханця, або їдуть на заробітки, не попередивши близьких. Деякі люди похилого віку губляться через утрату орієнтації у просторі. Діти зникають, як правило, через неналежне виховання та недостатню увагу з боку батьків.

Начальник кримінальної міліції Леонід Бойко, якого цитують автори статті, у разі зникнення когось із рідних або знайомих, одразу ж заявити в міліцію, не чекаючи трьох діб: термінів звернення до міліції у чинному законодавстві немає.

Коли людина зникає, міліція одразу розглядає чотири версії: вбивство, нещасний випадок чи самогубство, конфлікти і міграція. Якщо людина зникла більше року тому, суд може визнати її відсутньою, якщо більше трьох років – загиблою. Однак навіть у цьому разі людину продовжують шукати. Але знайдена «зникла» людина має право попросити міліціонерів нікому не казати, що її знайшли.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100