Депутат Черкаської міської ради від Партії регіонів Ігор Валовий не заперечує, що претендує на посаду головного лікаря КЗ «Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги». Про це він повідомив в коментарі кореспонденту «Прочерка», запевнивши, що на роботу лікарні в черкащан є багато нарікань.


З цього приводу, мовляв, виконуючий обов’язки міського голови Черкас дав завдання депутатській комісії створити робочу групу по перевірці інфарктного відділення лікарні. Усе побачене комісія виклала у звіті, надавши його в. о. меру. Серед списку рекомендацій також є пропозиція розглянути доцільність перебування на посаді головного лікаря закладу. Тепер рішення за керівником міста.

– У червні робоча група перевірила всього-на-всього одне відділення – інфарктне. Частково зачепили і приймальне відділення, бо воно також бере участь в процесі надання допомоги хворим з кардіологічною допомогою. Ми виявили дуже багато питань і недоліків, які викладені в довідці, яку ми підготували. Комісія була достатньо фахова. Крім мене, як голови депутатської комісії, а також депутата Наталії Коваленко, у цій комісії брали участь два кардіологи з вищою категорією з обласного закладу і представник департаменту охорони здоров’я міськвиконкому. Свої зауваження та недоліки, які ми виявили в роботі закладу, виклали в довідці. У рекомендаціях написали, що адміністрація лікарні не забезпечує належним чином і відповідно до чинного законодавства вимоги нормативних документів, що негативно впливає на якості лікування наших жителів міста в цьому відділенні. Також у рекомендаціях ми написали, що доцільно розглянути відповідність займаній посаді першої особи – головлікаря, – розповів Ігор Валовий. – З цього приводу було багато дебатів. Зрозуміло, що адміністрація намагається виправдатися. Але повірте якщо на це питання поглянути з професійного боку, та й навіть якщо не з професійного, а просто опитати жителів міста, то, на жаль, думка про роботу лікарні буде негативна. І мене як фахівця це дуже турбує. Я вже у такому віці, коли може трапитися всяке. І я хочу бути впевненим, якщо щось і трапиться з кимось з жителів міста, то допомога буде надана в тому обсязі, в якому вона повинна надаватися в умовах сьогодення згідно тих стандартів і нормативів, які відпрацьовані в нашій галузі.

Ігор Валовий заперечує зауваження нинішнього керівника медичного закладу Олександра Федорука, якого здивувало, що робоча група розкритикувала діяльність лікарні за роботу в ній молодих кардіологів та за обмежений час перебування пацієнтів в приймальному відділенні.

– Непогано, коли у відділенні працюють молоді кардіологи, але коли вони не мають відповідної підготовки по наданню ургентної допомоги, то це погано! Погано, коли молодь, яка чергує в блоці, не вміє прочитати електрокардіограму. Щодо обмеження тридцятьма хвилинами час перебування в приймальному відділенні, то я б це зрозумів, якби за цей час лікарня була спроможна провести хоча б поверхневу діагностику, визначити хоча б напрямок подальшого обстеження й лікування і спрямовувала в ті відділення, які фахово цим повинні займатися. Але, на жаль, це не відбувається і є багато причин цьому, – запевняє кандидат на посаду головлікаря Третьої міської лікарні.

За словами Ігоря Валового, неналагоджена робота приймального відділення – це недопрацювання адміністрації лікарні. Мовляв, в приймальному відділені повинен чергувати лікар, який сортуватиме хворих. Там має бути мінімум діагностичної апаратури.

– Якщо цього всього немає, то про яке приймальне відділення ми говоримо. І може бути така ситуація, коли хворого з інфарктом положать в відділення хірургії. Справа не в тридцяти хвилинах, а в якості! – наполягає Ігор Валовий.

Валовий також не погоджується зі скаргами Федорука щодо обмеження фінансування лікарні.

– Третя міська лікарня не може ображатися. Вона фінансувалася дуже потужно у порівнянні з іншими закладами охорони міста! Це ми тільки в цьому році зробили акцент на поліклінічних закладах, бо ситуація до того дійшла, що там кардіаграму не було на чому зробити, аналізи не можна було зробити, якісний рентген-знімок не могли зробити. Якщо підняти бюджет за минулі роки, то хай пан Федорук не кривить душею. Третю міську лікарню непогано фінансували і закуповували туди обладнання. Безумовно, всі забаганки головлікаря не задовольняли, бо ми живемо в такі часи, коли все профінансувати неможливо…

Депутат-регіонал переконаний, що сьогоднішній день вимагає більшого, ніж може зробити нинішній головний лікар Третьої лікарні. Більше того, депутат ставить у приклад досвід країн Заходу, де людина не затримується на посаді більше п’яти років.

– Наскільки я знаю, пану Федоруку зараз пропонують різні варіанти, і ніхто його не хоче залишити без роботи. Ну працював він. Я не кажу, що він нічого не зробив, але сьогоднішній день вимагає більшого. Перш за все, повинен бути якийсь регламент роботи лікувального закладу, якийсь порядок. Людина повинна бути самокритичною. Якщо їй з усіх сторін говорять, що твій час в цій лікарні закінчився, ти вісім років відпрацював і досить, то треба дослухатися. Ніхто не кажи, що ти перетворив лікарню на негативну, але твій час пройшов, – намагається переконати Олександра Федорука Ігор Валовий.

Нині Валовий є керівником одного зі структурних підрозділів обласної лікарні, однак він говорить, що готовий змінити місце роботи.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #32 олег 18.09.2013 08:51
Масон дуже хоче посаду?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #31 Алена 14.09.2013 09:00
А что, регионалам теперь можно "танком" ездить по людям, занимающим "привлекательные " для них места? А что так слабо, сделал бы проверку в Областной больнице, уверяю, там состояние в отделениях не лучше! Сразу бы прыгнул в более статусное место. Если медицина в "критическом состоянии"(по словам Стадника), да и мы это видим, никакая замена главврачей не спасёт эту самую ситуацию.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #30 ВаловОй 14.09.2013 08:25
Моє прізвище ВАЛОВОЙ, а не ВаловИй :-x :-x :-x Наголос на останній склад. Прошу виправити помилку, а то призначать не того. :roll: :roll: :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #29 ось так 13.09.2013 19:13
пане валовий ви ділом докажіть що ви можете щось покращити в 3-й лікарні (добийтеся закупки томографа, сучасного обладнання діагностичного, лабораторного), а мармишку "ви мене в крісло посадіть а я вже все зроблю" на народ недіє, бачили, чули, йли досить ситі!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #28 ПРавмльно 13.09.2013 19:07
пане валовий вам не соромно, погано робитьсмя від вашої відвертої брехні, заспокойтесь а то як повипливають всі ваші погрози, і ніяких грошей нехватить підкуплять у вище стоящихпосадовц ів, з портії попруть і на бобах залишетись сидіти. ви думаєте люди дурні та сліпі, ні дятьку все ми добре знаємо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #27 Юлия Воевода 12.09.2013 21:55
третья не обл б-ца но сестру привезли с отеком квинке и пока я ехала в больницу ей поставили капенльницы бесплатно!!!!!! Я благодарю персонал за оказанную помиощь,
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #26 Albea 12.09.2013 18:51
Абсолютный ноль в медицине и патологический склочник и карьерист Валовой рвется к власти идя по труппам. А подмогой ему в этом бывший его шеф г. Черняк, тянущий Валового за уши наверх. Собирает свою команду.Упаси боже от таких горе реформаторов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #25 Вадим 12.09.2013 16:38
Цитую иван:
Валов засуетился
Его жена с помощью ментовского беспредела по головам прошла на главврача перинатального центра
Полная некомпетентност ь и склочность характера а также патологическая жадность через два года её руководства привела к фактической утрате этого медучреждения как диагностическог о центра
Все роженицы предпочитают частные кабинеты - это факт
А муж ейный понимает что осталось до ответа региональной быдлоты перед народом ограбленной страны совсем немного
А дивидентов кроме пары участков земельных ноль
Стадника - ортопеда столкнуть не получилось уж больно скользкий выкормыш у Одарича вырос и хозяина приговорил в конце концов


Что ж Вы так обвиняете, а сами под разными именами подписываетесь?
http://procherk.info/news/7-cherkassy/17116-golovlikarju-radjat-zvilniti-posadu-dlja-deputata-regionala#comment-88418
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #24 Олена Кононенко 12.09.2013 15:52
Так очевидно що мова йде про бюджетну структуру - а не бізнес структуру. Там помилки не вибачаються і 9 років не чекають. А в нас, як висока посада, хоч в школі, хоч в лікарні і т.д. - то це як посада судді - до пенсії. Я за зміну директорів. І хай лишається той, що бере на себе зобов"язання і має управлінський позитивний досвід. А через певний проміжок часу - атестація, чи комісія і ВІДПОВІДАЛЬНІСТ Ь - основа основ. А Ігорю Петровичу бажаю успіху в наведенні порядку в нашому лікувальному закладі. Ще раз дякую, що оперували мого чоловіка. Дай Бог всім здоров"я!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #23 ирина 12.09.2013 15:38
во безд*ри...только бы должность,а там...разрывать всем карманы....он что,с гуманными целями в руководители собрался? да хр*н там! хотя, и в 3-й бардак еще тот!!!! Руководитель должен( в первую очередь) быть хозяйственником ,а не доктором,(докто ра должны лечить,а не крыши крыть,да койки покупать)....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100