реклама Делікат

реклама

Учасники руху ЧЕСНО перевірили голосування позафракційних депутатів Верховної Ради VII скликання за підсумками І та ІІ сесій ВР та з’ясували, на чий бік – опозиції чи влади – частіше стають депутати, що гордо іменують себе позафракційними.

Під пильне око учасників руху ЧЕСНО потрапив і народний депутат з Черкащини Віктор Тимошенко. На сайті руху його зарахували до переліку «умовно провладних» депутатів. За підрахунками, на 52 % Віктор Тимошенко підтримує нові закони від влади.

Провладні депутати

Провладні депутати

 

«Під час дослідження виявилося, що значна частина позафракційних нардепів, яка під час інших голосувань – переважно не надто важливих – може голосувати разом з опозицією, проти пропозицій влади, або, найчастіше, просто «не голосувати», у момент голосування за законопроекти в цілому достатньо активно підтримує пропозиції влади», – резюмує видання.

Вирішальні голосування «за» закони влади

Вирішальні голосування «за» закони влади


«Позафракційні» нардепи традиційно випадають з поля зору парламентських журналістів та політологів, які аналізують роботу депутатів у стінах Верховної Ради.

Натомість саме їхні голоси часто вирішують долю важливих законопроектів, а їхнє голосування за ті чи ті поправки або постанови можуть свідчити про реальний розподіл сил у парламенті.

Розуміння того, хто, за що і як голосує в Раді, допоможе спрогнозувати поведінку депутатів та фракцій напередодні виборів президента. Крім того, це допоможе виборцям чітко уявити, які політичні погляди відстоює народний обранець або від якої політичної сили залежний», – аргументує своє дослідження рух ЧЕСНО.

реклама

Коментарі  

 
+8 #2 observator 13.09.2013 09:18
Внефракционные Доний и Канивец голосуют за проекты оппозиции активнее, чем сами оппозиционеры. И если такие депутаты - вне оппозиции, то вопросы не к ним, а к лидерам фракций, которые личную верность ставят выше политической позиции. Большинство же внефракционных - просто ещё не договорились, за какую цену продаться власти. Или предпочитают получать отдельные суммы за отдельные голосования.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 незнайка 13.09.2013 08:45
Что лично Я от этого поимею-двигатель и мотиватор голосющих
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100