Відмовити у прийнятті позовної заяви Крайової державної казенної установи «Камчатський центр з виплати державної та соціальної допомоги» (м. Петропавлівськ-Камчатський Камчатського краю Росії) до жителя Сміли про стягнення 13 530,64 рублів – таку ухвалу прийняв 11 вересня суддя господарського суду Черкаської області Н.М. Кучеренко.

Ухвала є у розпорядженні інформаційного агентства «Прочерк».

10 вересня до господарського суду Черкаської області надійшла позовна заява, адресована «Гражданскому суду Черкасской области», у якій позивач - Крайова державна казенна установа «Камчатський центр з виплати державної та соціальної допомоги» просить стягнути з відповідача - громадянина Миколи Л. - 13 530 рублів 64 копійки надлишково виплаченої суми регіональної соціальної доплати до пенсії та 541 рубль 22 копійки державного мита.

Як мовиться в ухвалі, господарський суд Черкаської області є місцевим господарським судом. Статтею 12 Господарського процесуального кодексу України визначено перелік справ, які підвідомчі господарським судам. Відповідач, громадянин Л., не є суб'єктом підприємницької діяльності, спірні правовідносини не стосуються здійснення ним господарської діяльності, отже, даний спір не підвідомчий господарським судам України.

Державне мито в сумі 541 рубль 22 копійки сплачено позивачем на рахунок УФК по Камчатському краю, а не в доход Державного бюджету України, як передбачено Законом України «Про судовий збір», тому у господарського суду Черкаської області відсутні повноваження для його повернення.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 незнайка 13.09.2013 14:48
Дружба дружбой а табачок врозь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Уго Чавес 13.09.2013 14:38
Две страны и ноль понимания :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Фугас 13.09.2013 14:38
Гран-при в номинации "Что это было?"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100