реклама Делікат

Соціальний експеримент на Черкащині. Вперше в Україні безробітним, які стоять на обліку у центрі зайнятості, пропонують записатися у мобільні бригади з благоустрою. Такі групи оперативно розчищають міські парки, зони відпочинку та автотраси. Ця програма дає людям шанс непогано підзаробити. Адже крім допомоги з безробіття, вони отримують ще й зарплату, повідомляє "Інтер".

Микола без роботи вже кілька місяців. Раніше був експедитором. Зараз бідкається - без роботи та грошей жити важко, а в мобільній бригаді можна заробити від однієї до півтори тисячі гривень за місяць. Окрім зарплати, хлопець отримує ще й допомогу з безробіття.

Микола, безробітний:

- Слава Богу, що є можливість заробити людям, тому що люди без роботи сидять і без грошей … дуже тяжко.

Найчастіше людей залучають до громадських робіт. До мобільних груп вже записалося більше тисячі добровольців. Працюють по всій області - наводять лад у парках та скверах, розчищають автотраси.

Вікторія Єлефиренко, спеціаліст центру зайнятості:

- У нас затверджений перелік громадських робіт згідно якого ми потім заключаємо договори з підприємствами, чи установами на проведення оплачуваних робіт.

Виїжджають мобільні бригади і в навколишні села. У цьому випадку зарплату робітникам платить Фонд соціального страхування. До кінця року на ці витрати там запланували майже мільйон гривень. Голова сільської ради радіє, - уперше за останні десять років територію навколо села врешті-решт впорядкували.

Станіслав Бойко, сільський голова села Лозоватка:

- Очистила 2,5 кілометри за один тиждень. Це велика робота.

Коли настане весна, роботи побільшає, - кажуть у центрах зайнятості. Адже вони вже підписали угоди з міськими та селищними радами на озеленення парків, оформлення квітників та очищення фонтанів.

реклама

Коментарі  

 
+10 #2 Володимир Бесараб 28.02.2011 21:27
Все це "необхідне" працевлаштуванн я - псевдопозитив. Спочатку довели народ до зубожіння, а потім показали як "успішно" вирішили проблему і допомогли людям. Нагадує роздачу їжі у свинарнику - хто слухняний підійшов зразу і добре попоїв, гонористі з'їдять те що залишились, а нетерпимі залишаться голодними. Перші і другі підуть під ніж на догоду хазяїну, треті можливо помруть голодную смертю, а можливо вискочать із загороди.
Вибір у людей також є. Можна піти і попросити, якщо будеш слухняним дадуть заробити тисячу-півтори. А можна спробувати заставити чиновників самим прожити за тисячу гривень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Справеливий 28.02.2011 17:09
А що рік тому було сказано ПР, що ніякого безробіття на Черкащині не буде, запрацюють фабрики, заводи, підприємства, установи і тд.До речі і сьогодні продовжують кормити народ обіцянками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100