реклама Делікат

реклама

3 вересня закрили проїзд правою смугою на ділянці автодороги загального користування «Золотоноша–Черкаси–Сміла–Умань». Дорога перебуває в аварійному стані. У Службі автомобільних доріг Черкаської області повідомляють, що на майже 8-микілометровій ділянці планують виконати поточний ремонт. Фахівці прогнозують, що після нього покриття прослужить ще 5-7 років, якщо трасу не перенавантажуватиме великоваговий транспорт.


На аварійному шляху дорожники вже виконували ямковий ремонт покриття. Проте, його несуча спроможність уже втрачена. Востаннє дорогу тут ремонтували більше 20-ти років тому.

Утім, за технічними правилами ремонту та утримання автодоріг загального користування, норми міжремонтних строків служби дорожніх одягів дороги категорії В І передбачають виконання ремонту через 11 років.

Нині на капітальний ремонт дороги «Золотоноша–Черкаси–Сміла–Умань» коштів недостатньо, тож вирішили виконати поточний. Проектну документацію вже розробляють.

– Служба планує ремонтні роботи розпочати цього року, та все

залежатиме від фінансування, - коментує ситуацію начальник Служби автомобільних доріг Черкаської області Сергій Болтов. Витрати на роботи сягнуть близько 50–ти млн. грн.

Державний науково-дослідний інститут ще 2008-го року порахував, що для того, аби привести до ладу всі черкаські дороги, вийшовши на міжремонтні терміни експлуатаційного стану, необхідно більше 2,5 млрд. грн. Торік транспортні артерії регіону відремонтували на понад 116 млн. грн., цьогоріч вже виділено 342 млн. грн. Ще майже 134 млн грн. використають на ремонт доріг, які увійдуть до туристичних маршрутів з нагоди відзначення 200-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

– У зв’язку з тим, що дорога була побудована наприкінці 70-х років і з того часу її капітальний ремонт не виконувався, майже 90% дорожнього покриття зношене і не витримує того навантаження, яке сьогодні є на цій ділянці, - пояснює перший начальник Служби автомобільних доріг в Черкаській області Сергій Майданюк. Цього року неодноразово виконаний ямковий ремонт не дав бажаного результату. Тому Служба ухвалила рішення тимчасово «скинути» рух автомобілів на лівий проїзд, аби забезпечити безпеку руху на цій дорозі.

Закриття однієї смуги дороги погоджене Укравтодором та управлінням ДАІ відповідно до вимог чинного законодавства, зокрема Закону «Про автомобільні дороги», ст. 12.

Так, смуга руху, яка забезпечує безпечний рух автотранспорту, складає 3,75 м. На ділянці дороги, яка залишилася доступною для автомобілів, ця норма витримана. Загальна ширина покриття разом із укріпленими узбіччями – 9 м.

Про це інформує прес-служба Служби автомобільних доріг в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Lenin 17.09.2013 22:40
А не забули порахувати заборгованісь працівників які не получили зарОбітню платню З червня місяця
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Владимир 17.09.2013 20:22
Покупайте вертолет как в президента и горя не знайте :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 йексперт 17.09.2013 16:58
Це сподіваюся з усіма відкотами? Відкоти сподіваюся не більше 50%?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 1 17.09.2013 16:43
Ну да,после зимы под такой нагрузкой слезет и левая сторона дороги,правую так и не сделают,мягко скзали,в этом году.Вобщем Народ,Геронимов ка-Руская Поляна-Дубиевка - теперь тудой будем добираться до Смелы)))А 50 млн.грн на 8 километров,и к тому же поточный ремонт,что-то у них несходится,в городе положили 24 км дорог при Одариче с бордюрами и 2 слоями асфальта за 100 млн грн а тут на 8км поточного половина цены.Ну прям не украдут ни копейки,а процентик отката у них нехреновый,толь ко уж больно жадные они,выборы то через полтора года,и всем их жадность в глаза кидается
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100