реклама Делікат

За попередніми висновками пожежо-технічного дослідження причиною пожежі автомобіля, у якому 27 лютого згорів прокурор Жашківського району Олег Осипенко, стало необережне поводження з вогнем. Доказом цього став виявлений недопалок сигарети. Про це «Прочерку» повідомили у прокуратурі Черкаської області.

Нагадаємо, що 27 лютого в 00.55 год. до чергової частини Жашківського РВ надійшло повідомлення, що біля будівлі прокуратури району горить автомобіль. Силами МЧС пожежу ліквідовано. Проведеним оглядом місця події встановлено, що автомобіль має сліди вогню та пошкодження від нього. У салоні авто на водійському сидінні знаходився труп прокурора району.

– Після проведення огляду місця події, труп Осипенка Олега Андрійовича був направлений в морг та проведений його огляд. Згідно попередніх висновків, смерть останнього могла настати внаслідок серцевого нападу або отриманих опіків, а також не виключається можливість настання смерті внаслідок отруєння чадним газом. Механічних пошкоджень на трупі не виявлено, – розповідає перший заступник прокурора області Володимир Вегера.

З метою повного та об’єктивного дослідження обставин слідчим відділом прокуратури області порушено кримінальну справу за фактом умисного вбивства Осипенка О.А. за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України. Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи, експертизи, допити свідків. Про це повідомила прес-секретар прокурора області Ольга Лактіонова.

Як повідомляє «Газета по-киевски», після пожежі, містом відразу поповзли чутки, мовляв, прокурора спалили бандити.

– Тіло лежало у машині на місці водія, чи зв'язували його перед смертю, можуть сказати лише судмедексперти – воно дуже сильне обгоріло, – розповів начальник прес-служби УМНС Черкаської області Олег Ткаченко. – Батько загиблого сказав нам, що Олег був призначений прокурором Жашковського району в квітні минулого року.

– Він нас не посвячував у свої службові справи і я від нього не чув про якісь погрози на роботі, – розповів Осипенко-старший.

Слова родичів підтверджують і місцеві адвокати. Вони говорять, що районний прокурор в скандальні справи прагнув не втручатися, та і нічого резонансного останнім часом в районі не траплялося.

Як вдалося дізнатися «Газете по-киевськи» з інформованого джерела в Черкаській облпрокуратурі, в минулу неділю прокурор Осипенко допізна засидівся на роботі разом з іншими силовиками району. Там же був присутній і начальник районної міліції Аркадій Білик. Говорять, що прокурор заслуховував справи, підводилися підсумки місяця.

– Олег Андрійович близько 23. 30 вийшов з прокуратури, відкрив гараж. Сів в службовий «Ланос», передзвонив дружині. Вона йому веліла забрати дітей у тещі. Він лише виїхав, як щось сталося, і машина так і залишилася стояти біля гаража, – розповіли колеги з Черкаської облпрокуратури. – Осипенко скаржився на слабке здоров'я, недавно перехворів пневмонією і намагався кинути палити. Проте сигарети все одно постійно возив в бардачку машини. Є версія, що прокурор закурив сигарету, і в цей час з ним стався серцевий напад. Він знепритомнів і згорів через тліючий недопалок.

Злі язики вже передбачають, що, мовляв, в прокуратурі могли випивати, а потім прокурор заснув в машині із засвіченою сигаретою. Всі крапки над «і» повинна розставити судмедекспертиза, яка встановить рівень алкоголю в крові загиблого.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #5 друг 11.03.2011 13:27
де взяти такі цигарки, що в вогні не горять, та й у воді не тонуть. З машини залишився каркас, а ОКУРОК!!! живий і неушкоджений. Шановні, він не курив, а особливо в автомобілі, в якому возив малолітніх дітей, він поважав всіх громадян, хто б вони і ким би вони не були. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Осадчий 02.03.2011 22:30
Левко, ти навіть не уявляєш яка це людина.Це прекрасний татусь для 2-х діток, чудовий товариш, прекрасний наставник для молодих спеціалістів, які тільки закінчили вуз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 МИ 02.03.2011 15:59
Ох які ж вони всі чесні, не пють, не курять, не гуляють, до 23 30 працюють! У кожному районі вони так працюють! Як не те дай то те привизи...! Всі вони однакові!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Вікторія 02.03.2011 01:21
Де наша людяність?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Вікторія 02.03.2011 01:18
Цитую Левко:
Нажрався та й згорів....

Левко, ти ж не знав цю людину, правда? Сьогодні на похороні було багато туги і горя за цією людиною. Невже не соромно сміятися з чужого горя, яке, доречі, в наш час може статися з кожним. Всі хто знав і любив цю людину дуже сумують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100