реклама

реклама Делікат

реклама

Музей Шевченка, який створюють у селі Мошни під Черкасами, стане відділом обласного краєзнавчого музею. Нині вже затверджена проектно-кошторисна документація, і тільки на роботи, пов’язані з сараєм і погребом, що на території садиби, передбачено 70 тисяч гривень. Про це «Прочерку» повідомила директор Черкаського обласного краєзнавчого музею Алла Кушнір.

– Проектно-кошторисну документацію розробляла черкаська група архітекторів. Усі кошти на ремонт надаватимуться інвестором. Він вже знайдений. Зараз лише тривають розмови з підрядником, – зазначила Алла Кушнір. – На час реконструкції музеєм опікується департамент капітального будівництва облдержадміністрації. Вже потім повністю передадуть музей нам.

Планується, що роботи з облаштування музею розпочнуться до кінця вересня. Там потрібно укріпити фундамент, відремонтувати дах.

– Усередині хату також ремонтуватимуть, але в цілому намагатимуться зберегти її автентичність. Також буде відновлене дворище, яким воно було тоді, коли це був заїжджий двір у часи Шевченка. Для цього треба буде збудувати в дворі деякі споруди. Принагідно їх можна буде використовувати як офісні приміщення для працівників музею, – пояснила Алла Кушнір.

Фахівець також заперечила інформацію колишньої власниці обійстя Марії Гончар, яка раніше скаржилася у ЗМІ, нібито будинок і дворище обласна влада викупила в неї разом із сараєм, який насправді жінка продавати не хотіла.

– Ніхто в жінки сарай не забирав. Жінка мешкає в хаті навпроти, а обидва будинки на спільному дворищі поділяє сарай. Тож частина сараю при купівлі хати й земельної ділянки опинилася вже на музейній території. Але ж не в сараї буде музей, а в хаті. Звільнивши музейне обійстя від частини сараю, будівельники обов’язково прибудують його з іншого боку. Тобто «розвернуть» сарай, щоб ніяких непорозумінь із колишньою власницею ділянки не було. Жителька Мошен і так не залишилася ображеною. Адже обійстя з хатою обласна влада викупила в неї за 100 тисяч гривень, – зауважила Алла Кушнір.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 yazon din alt 21.09.2013 10:23
Аналогичный двухкомнатный домик в Мошнах с участком 0,27 сотки продаётся сейчас за 134 000 грн. БЕЗ сарая. :lol: . Так что благодетелями себя областной власти выставлять негоже. А конфликт с прежней владелицей возник потому, что сарай она не продавала, только хату. А потом уже, после оформления документов, ей сообщили, что она ещё полсарая должна. Тупо кинули человека. По привычке - необходимости не было, сто лет тот сарай никому не мешал. Но воровские рефлексы воров-чиновничков работают в автономном режиме...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Плагин отсутствует 20.09.2013 16:53
Сарай - :lol: хозяйке
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Loki 20.09.2013 11:51
"«розвернуть» сарай", щоб ніяких непорозумінь із колишньою власницею ділянки не було ))). "Cарай, сарай!! Повернись до колишньої власниці задом, до теперішньої передом!»))). Во баба даёт!!!))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100