реклама Делікат

Корсунь-Шевченківський прийняв шостий етап Національних змагань з автомобільного слалому.



25 любителів автоспорту минулої суботи, не злякавшись прохолодної погоди і дощу, приїхали до Корсуня. Змагання відбувалися на паркувальному майданчику поблизу місцевого стадіону «Колос».

Через негоду шостий етап став одним із найскладніших, адже попередні п’ять етапів проходили на сухій трасі.

– Нам завжди щастило із погодою, – кажуть організатори. – Корсунь-Шевченківський етап став першим етапом, що проходить восени, тому й погодних змін також можна було очікувати.

Їздити мокрою трасою значно складніше, ніж сухою, а цього разу ще й фігура була затиснута в межах невеликої ділянки. Варто зазначити, що слалом – це перегони на час, під час яких водію доводиться маневрувати між конусами-перешкодами. Слалом передбачає різкі повороти та навіть розвороти на 180 градусів. До уваги береться те, наскільки швидко та вправно (не збивши жодного конуса) авто проїде трасу.

– Слалом включає в себе різні фігури як на великих, так і на малих ділянках, – розповідає організатор Національних змагань з автомобільного слалому Андрія Яроменко. – Під час шостого етапу ми сформували затиснуту фігуру, наповнивши її різними розворотами. Щоб правильно їх виконати учасникам доводилося їздити на невеликих швидкостях.

Кожен пілот робив по три заїзди, а переможці визначалися за двома кращими результатами.

Серед авто з переднім приводом уже третій етап поспіль перемога дістається учаснику з Києва Юрію Івахну (Honda Civk).

– Я перемагав у Каневі та в Золотоноші, а тепер ще і в Корсунь-Шевченківському, – каже юнак і не приховує, що цілить на перше місце і у фіналі Національних змагань.

Друге та третє місце у цій же категорії також посіли кияни – Максим Шиков та Роман Хондока. Між іншим, серед учасників шостого етапу представників зі столиці було семеро.

– В Україні не надто багато слаломних змагань з таким високим рівнем організації, як на Черкащині. Тому ми й приїздимо до вас, – каже Юрій Івахно. – Для нас це маленьке поле бою.

На авто, що мають задній привід, першим став учасник із Черкас Ігор Степаненко (ВАЗ 2101). Друге місце виїздив Василь Шитко (ВАЗ 2106), а третє – корсунчанин Денис Прокопенко (ВАЗ 2101).

У категорії повний привід було лише два учасника – Владислав Горбенко та Денис Фещенко. Обоє на авто «Subaru Impreza». Кращий результат показав Владислав Горбенко.


У жіночому заліку перемогу отримала Валерія Білоус. Її конкуренткою була Марія Усік на «Huindai».

– У жіночому заліку було лише дві учасниці. Можливо, через погоду решта дівчат не приїхали на шостий етап, – коментує Андрій Яроменко.


Організатори Національних змагань дякують керівництву Корсунь-Шевченківського за сприяння в організації шостого етапу і вже готуються до проведення 12 жовтня останнього сьомого етапу в Умані. Потім всі учасники зберуться на фінішні заїзди в Черкасах 16 листопада.

Довідка

Національні змагання з автомобільного слалому присвячені 60-ій річниці заснування Черкаської області. Організатором виступив автомобільний клуб «Черкаси». Змагання тривають упродовж кількох місяців та охоплюють найбільші міста Черкащини.

Наталія Заїка, фото – Артем Калашник

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 букашка 24.09.2013 18:57
:oops: ну гонки то ще нічого. он дороги під дощем ремонтуюить. оце вже воістину гроші на вітер кидають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100