реклама

реклама Делікат

реклама

Фракція Партії регіонів ніколи не підтримає ініціативи, скерованої на звуження конституційного права громадян щодо отримання інформації. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції ПР, екс-мер Черкас Володимир Олійник, коментуючи дискусію, що виникла в журналістському середовищі внаслідок реєстрації у Верховній Раді законопроекту про внесення змін до Закону «Про доступ до публічної інформації».

– Цей законопроект був підготовлений за ініціативи Асоціації міст України, однак остання дискусія з журналістами показала, що відповідний проект закону може створити певні обмеження щодо доступу до публічної інформації. Зокрема, пропонувалося запровадити оплату при отриманні інформації, якщо її обсяги становлять більше десяти друкованих аркушів. Але експерти стверджують, що інколи чиновники, замість короткої відповіді на півсторінки, можуть розписати її і на 20 сторінок. Тобто створити штучну перепону для отримання громадянами інформації. З іншого боку, слушними є пропозиції не відповідати на запити анонімам, – розповів Володимир Олійник.

За його словами, дискусія, що виникла в суспільстві після реєстрації відповідного законопроекту, продемонструвала очевидні речі – проект закону потребує серйозного доопрацювання.

– Я підтримую точку зору, аби зняти цей законопроект з реєстрації, натомість провести серію «круглих столів» з цього питання. А позиція фракції Партії регіонів у цьому питанні буде незмінною – будь-яке звуження конституційного права громадян на отримання інформації підтримано не буде, – цитує політика офіційний сайт Партії регіонів.

реклама

Коментарі  

 
+5 #5 Юровицький 26.09.2013 17:01
Він від спікерства аж "посинів"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Бу-га-га-га 26.09.2013 13:33
Давненько цієї п....чої м*рди не було чути...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Loki 26.09.2013 12:39
Оленя тоже б не мешало назад, на доработку отправить. Вместе с его закидонами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Паталогоанатом 26.09.2013 12:38
Давно пора б самого Олійника як організм відправити на доопрацювання
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 незнайка 26.09.2013 12:28
Ну такой покладистый враз стал! Ну хоч до рани прикладай
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100