реклама Делікат

Сьогодні в Києві стартує фестиваль «Сучасна кераміка в урбаністичному просторі». Свої садово-паркові скульптури, прикраси інтер'єрів та екстер'єрів на будівельний майданчик біля Андріївського узвозу привезли майстри зі столиці, Запоріжжя, Ужгорода, Львова, Луцька, Полтави, Черкас, а також Мінська і Риги, повідомляє «ТСН» з посиланням на «УНІАН».


– Ми хочемо показати кераміку як жанр декоративно-прикладного мистецтва, а не як традиційні тарілочки-горщики. Ця сучасна, практично без елементів етніки, кераміка незаслужено забута. Художні школи в Україні випускають талановитих майстрів, вони відомі за кордоном, де сучасна кераміка дуже популярна. А ось в Україні їхніх творінь майже не видно. Немає ні арт-майданчиків, немає попиту з боку галерей, немає і ринку як такого, – каже куратор фестивалю сучасної кераміки Оксана Білоус.

Крім виставки декоративно-прикладного мистецтва, протягом чотирьох днів на будівельному майданчику будуть читати урбаністичну поезію, лекції з історії кераміки. Також майстри проведуть воркшоп (семінар, – ред.), гончарний перформанс і посперечаються щодо місця кераміки в сучасному міському середовищі. 

Фестиваль завершиться 29 вересня. Вхід вільний.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100