реклама Делікат

До співробітників управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Управління МВС України в Черкаській області надійшла оперативна інформація про те, що на території області діє злочинна група, яка протягом тривалого часу здійснює постачання на ринок Черкащини фальсифікованих засобів захисту рослин під прикриттям загальновідомої торгової марки.

Провівши ряд оперативних заходів, працівникам міліції вдалось встановити, що незаконний бізнес організували двоє громадян іноземної держави, які проживають на території Черкаської області.


Для документування злочинної діяльності групи, працівники міліції розробили відповідні схеми та комбінації, а законспірований оперативний працівник замовив 500 літрів агрохімічної продукції. Коли зловмисники доставили замовлену продукцію у визначене місце та вже готувалися отримати очікувані кошти, були затримані «на гарячому» оперативниками УДСБЕЗ. Продукція, яка мала очевидні ознаки підробки, була вилучена.


За цим фактом слідчим відділенням Лисянського райвідділу міліції проводиться розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. 

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Для повного та неупередженого розслідування незаконної діяльності «горе-бізнесменів» створено слідчо-оперативну групу. В межах розслідування кримінального провадження вживаються заходи щодо встановлення каналів постачання та складських приміщень, в яких зберігаються фальсифіковані засоби захисту рослин, зокрема пестициди та агрохімікати.

Наразі з незаконного обігу вилучено фальсифікованої продукції на загальну суму, яка перевищує півтора мільйона гривень, зазначають у прес-службі обласної міліції.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Плагин отсутствует 27.09.2013 09:43
надо указывать национальность
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100