реклама Делікат

Фахівці Держфінінспекції в Черкаській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Гельмязівської сільської ради встановили фінансових порушень на загальну суму 774,6 тис. грн, зокрема операцій, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів, на суму 589,5 тис. грн.

Контрольний захід охопив період з 1 лютого 2009 року по 31 травня 2013 року.

Зокрема, через те, що посадові особи Золотоніської РДА земельні ділянки в адмінмежах сільської ради за межами населеного пункту надавали в оренду за заниженими ставками, місцеві бюджети різних рівнів недоотримали 483 тис. гривень.

Ще 106,5 тис. грн не надійшло до сільського бюджету внаслідок неукладення головою Гельмязівської сільської ради договорів оренди земельних ділянок та використання їх суб’єктами господарювання на безоплатній основі.

Окрім того, під час ревізії фінінспектори встановили завищення вартості та обсягів виконаних ремонтних робіт. Зазначене порушення призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів в сумі 98,2 тис. гривень.

Посадових осіб Гельмязівської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності, а матеріали ревізії передано до Золотоніського МВ УМВС України в Черкаській області та поінформовано Золотоніську міжрайонну прокуратуру.

За матеріалами контрольного заходу відкрито 4 кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених  ч.2 ст.191, ч.1, ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України, інформують у прес-службі ДФІ області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100