реклама Делікат

Протягом 2010 року у Черкасах 198 учнів перебувало на шкільному обліку. Із них – 164 схильні до правопорушень, 1 особа до наркотичних засобів, 2 особи вживають алкогольні напої, 17 учнів палять і жодна особа не вживає токсичні речовини. Про це йдеться у статистиці, що була надана членам колегії департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради, яка проходила 4 березня, – пише у своєму блозі депутат Черкаської міськради Андрій Більда.

«Зовсім інші цифри 3 листопада минулого року під час парламентських слухань на тему „Молодь за здоровий спосіб життя” оприлюднив міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін. За даними міністра в Україні палять 45% юнаків і 35% дівчат, вживають алкоголь 68% хлопців і 64% дівчат. Крім того, близько 80% наркозалежних – це молоді люди віком від 14 до 35 років (думаю, що у цій статистиці є значна частка школярів). Він додав, що 13% молодих людей в Україні вживають марихуану або гашиш. За останні 10 років частка хворих на наркоманію серед неповнолітніх збільшилася у 6-8 разів.

От і виходить, що черкаська молодь займає якийсь там 0,00001% від тих даних, які подає міністр. Це якщо вірити статистиці шкіл. А якщо навпаки?! Можливо директори шкіл замовчують факти вживання учнями алкоголю, тютюну та наркотичних засобів? Коли я задав це питання у залі здійнявся галас, але дискусія швидко перейшла у конструктивну площину. Дійсно, Черкаси нічим не відрізняються від інших міст України. Цифри, які було надано учасникам колегії свідчать про кількість задокументованих фактів правопорушень. Учасники зібрання заговорили про небажання міліції і прокуратури складати протоколи, скаржились на вільний продаж тютюнових та алкогольних виробів поблизу шкіл. Дісталося й батькам, які досить часто покривають «дрібні» порушення своїх дорогоцінних чад», – пише Андрій Більда.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Warrava 06.03.2011 14:01
О1 Більда то є виликий авторитет у всьому і вся,як Сталін.
Тільки ще молодий,а так - точна копія.
І про неурожай гречки,і про надаї,і про освіту - все знає!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100