реклама

реклама

Фотовиставка «Життя на межі виживання», присвячена голокосту ромів напередодні та під час Другої світової війни, відкрилася в Черкаському обласному краєзнавчому музеї. Експонуються 20 фотопортретів, зроблених німецькими фотографами. Про це пише газета «Нова Доба».

У гітлерівському рейху систематична дискримінація ромів як «природжених антисоціальних елементів» розпочалася з 1930-х років, а у 1943 році більшість ромів відправили у табір смерті Аушвіц-Біркенау й там знищували. На окупованих територіях ромів переслідували ще сильніше, оскільки вважали їх шпигунами ворога. На зайнятій території СРСР гітлерівці знищували не лише кочових, а й осілих ромів – жителів міст та так званих «циганських колгоспів». За приблизними підрахунками було вбито щонайменше 100 тисяч ромів.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 незнайка 09.11.2013 10:36
2007-2013 33 тыс-28 тыс Население Чигиринского района Черкасской области Войн и эпидемий зафиксировано не было
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 дед Щукарь 08.11.2013 23:40
Ромале, держитесь!Я с вами!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Loki 11.10.2013 16:12
На подвластных территориях, уже почти столетие, коммунисты уничтожают не только рома и синти, а вообще всех у кого только мысль возникает, что эта чума, не "...мозк класса, дело класса, сила класса, слава класса..(С)". И до сих пор они не могут сойтись между собой "бошкой к консенсусу", как же организовать приблизительные пидрахунки десятков миллионов уничтоженных за эти десятилетия, чтобы результаты этого подсчёта нагадувалы им результаты ихних современных "выборов". И ничё, не плохо они я вижу и сейчас там сибю чуйствуют, прикрытые старыми папиками новых мисцевых депутатов. Не верите? А попробуйте сделать там же фотовыставку - "Лагерь социализма - побратим "Аушвіц-Біркенау"!! Сразу контора цербера пришлёт с предупреждением о том, шо это пахнет изменой социалистическо й родине))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Геннадий Колизеев 11.10.2013 16:08
Когда ромы пойдут работать ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100