реклама

реклама

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб ознайомився із ходом реконструкції знаку «Географічний центр України», у межах якої вже виконані підготовчі роботи: забетоновано основу під знак, укладений фундаменту під тротуарну плитку тощо.

Очільник області дав доручення керівникам структурних підрозділів та керівництву району до 1 листопада надати пропозиції щодо завершення облаштування цього об’єкта під час наради з питань підготовки об’єктів, пов’язаних з ім’ям Тараса Шевченка, до наступного року, який Президентом України Віктором Януковичем оголошено роком Тараса Шевченка.

У обговоренні взяли участь заступники та радники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів, інших територіальних органів та запрошені керівники місцевих органів самоврядування, архітектори, представники проектних та будівельних організацій області, директори національних заповідників.

– Цей знак – одна з найважливіших пам’яток для нашої області, яка є центром і серцем України. Тому наше завдання – зберегти та належним чином презентувати її перед гостями з усієї України та зарубіжжя, – зазначив Сергій Тулуб.

Також присутні заслухали низку доповідей щодо стану будівництва об’єктів до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, 60-річчя від дня утворення області та 70-ї річниці визволення регіону від фашистських загарбників., зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.

Після розгляду питань Сергій Тулуб дав низку доручень, зокрема:

- розробити концепцію Співочого поля Нижнього парку Шевченківського національного заповідника в м. Каневі та узгодити її з Міністерством культури;

- надати пропозиції щодо реконструкції селищного центру дозвілля та культури в смт Вільшана Городищенського району;

- завершити виконання робіт по Будинку культури на 700 місць в м. Каневі;

- до лютого 2014 року завершити благоустрій Пагорбу Слави в м. Корсунь-Шевченківський;

- з’ясувати низку питань, що стосуються реконструкції житлової садиби під музей Тараса Шевченка в с. Мошни Черкаського району, зокрема тих, що стосуються благоустрою прилеглої території, ремонту під’їзної дороги та парковки.

- погодити проект облаштування Алеї Героїв з ветеранською радою м. Черкаси;

- передбачити в обласному бюджеті 320 тисяч гривень на виготовлення  та встановлення пам’ятника Луці Кримському в Соборному сквері міста.

Довідка

Знак «Географічний центр України» – це сталевий шпиль, висотою 14,5 метри, на вершині якого – трійця, стилізований герб України. Знак встановлено восени 2011 року на території недіючого летовища сільської авіації біля автодороги Сміла-Умань.

Проектом реконструкції, за яким роботи мають бути виконані протягом жовтня-грудня цього року, передбачається монтаж гранітних блоків навколо подіуму зі знаком географічного центру. При цьому на них будуть нанесені надписи із назвою центру різними мовами. Крім того, планується влаштування бетонної сферичної поверхні подіуму з викладання «трикветра» із гранітної шашки, мощення тротуарною плиткою підходів до подіуму та облаштування автостоянки.

Проект об’єкта розробляв архітектор А. Д. Петренко.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Нестор Іванович 29.10.2013 10:41
Ти ба, як з не дуже розумної голови *ероя, знак «Географічний центр України» став невідємною складовою святкування 200 - річчя. Схоже, що від жадібності геть всякий розум втратив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 незнайка 28.10.2013 13:31
Про посадковый майданчик для вертолетов санавиации предусмотритель но забыли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Loki 28.10.2013 13:21
Вот те на! Даже не знал, шо "трійця, стилізований герб України". Всегда считал, что это икона кистей никаса софрония.))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100