На Черкащині на дорогах працюють близько 20 ремонтних бригад. Фахівці залучені на роботах з аварійного ямкового ремонту, який виконується холодною асфальтобетонною сумішшю, а також методом просочення, за допомогою ремонтера та відфрезерованого матеріалу. З початку грудня дорожники вже ліквідували ями на площі майже 3 тис. м кв. Про утримання доріг у зимовий період на прес-конференції в Службі автомобільних доріг 16 січня розповів начальник відділу експлуатації Геннадій Андреєв.

– Проблема ямковості в нас є, була й залишиться, адже впродовж 20 років міжремонтних термінів не дотримувалися, тому накопичилася «заборгованість» перед дорогами, що їх треба приводити до ладу, - повідомив начальник відділу експлуатаційного утримання доріг Служби автомобільних доріг у Черкаській області Геннадій Андреєв. – Цього року на ямковий ремонт витратили 63 мільйони гривень. І ми, і Укравтодор, і Кабінет Міністрів сьогодні звертаємо увагу на те, щоб робити кардинальні дії щодо виконання капітального ремонту.

На поточний середній ремонт доріг області, запевнив він, 2014-го року коштів виділять більше, тож покращення їх стану буде помітнішим.

Виконувати ремонтні роботи холодною асфальтобетонною сумішшю дорожники почали 5 грудня. Ліквідовано ямковості на площі майже 3 тис.м кв. Так, за останній тиждень на дорогах державного значення холодною асфальтобетонною сумішшю відновили покриття на 1060 м кв, ремонтером – на площі 121 м кв, просоченням – 51 м кв. Всього за тиждень виконали ремонт 1327м кв дорожнього покриття.

Торік дорожники області заготовили 700 тонн суміші. Цього року вже використали більше 275 тонн. Для посипки шляхів заготували 89% від потреби протиожеледних матеріалів: 4,9 тис тонн солі та 43тонни піску й відсіву. Торік на дороги Черкащини висипали 39,5 тис тонн піску та 4,6 тис тонн солі. Цього року на боротьбу з ожеледицею дорожники використали 14,5 тис. тонн суміші піску й солі.

До роботи в зимовий період готові понад 400 механізмів. Проте, техніка на 70% зношена. Наявні 35 тонн дизпалива та 38 тонн бензину.

– Всього нами підготовлено 38 тисяч тонн протиожеледної суміші, цього буде достатньо, - додав він. – Порівняно з попередніми роками, цього року з підготовки у нас кращий показник, та й зима більш лояльна. Ми ще плануємо придбати біля 700 тонн солі. Я думаю, що взимку все в нас буде нормально.

Проте, волога на дорогах, пониження температури до нуля, мороз і знову відлига дуже негативно впливають на стан покриття.

Щодо обсягів ямкового ремонту Геннадій Юрійович повідомив, що попередньо в 2014 році в Службі планують відновити покриття на площі 16 тис. м кв на дорогах державного значення, та біля 25 тис. м кв на дорогах місцевого значення.

Серед доріг з найпроблемнішими ділянками він назвав дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, Н -08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя, Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань. Відремонтованою на високому рівні дорожники вважають ділянку дороги Р-09 Миронівка – Канів – Софіївка в районі с. Довжик на Канівщині, де виконана поверхнева обробка покриття.

Про це інформує прес-служба Служби автомобільних доріг у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #3 Колежанка 20.01.2014 17:24
тим не менше Ви цю інформацію прочитали і ... новину "Медики розповіди,як оперують в Черкасах" Ви б також читали...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 lenin 19.01.2014 00:32
Головне відремонтувати дорогу на Канів, бо туда їздить Тулуб кожні вихідні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Отбойник 18.01.2014 16:14
Интересно, а в Германии тоже дорожники рассказывают, как они дороги делают? Думаю, если бы там какой-то главный дрожник вдруг начал про это вещать, немцы подумали б , шо господин мозгами перетрудился. Че у нас учителя не рассказывают, как они уроки проводят, медики молчат, как операции делают?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100