У черкаській спеціалізованій школі № 28 створили проект «З Тарасом у серці» до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. У межах його реалізації відбулося урочисте відкриття кімнати-світлиці «Т.Г. Шевченко – славний син Черкаської землі» та презентація спеціального випуску альманаху «Іду з дитинства до Тараса».

Захід відвідали заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальник управління освіти Черкаської міської ради Євген Степко, заступник начальника управління освіти Ірина Тетьора, методист міського методичного кабінету установ освіти Олена Чмигова, директор Черкаської гімназії №9 Ірина Топчій, представники із черкаських шкіл № 3, 4, 8, 13, 17, 22, міської дитячої бібліотеки, журналісти місцевих ЗМІ.


Стрічку біля входу до кабінету-світлиці урочисто перерізала директор школи та голова оргкомітету проекту Тетяна Скорик.


Експозиції новоствореної шевченківської кімнати представила учениця 11-А класу Олена Бондаренко.

Великий банер з картою області і позначеними на ній шевченківськими об'єктами виготовили за рахунок зібраної в школі макулатури.

– До створення шевченківського альманаху ми залучили учнів і вчителів шкіл Черкас та інших міст України, представників місцевої громади, – розповіла директор школи-господарки Тетяна Скорик.

Керівник літературного гуртка «Перші ластівки» Лариса Журенкова презентувала ювілейний альманах, а відповідальний коректор альманаху, учитель Черкаської ЗОШ №4 Валентина Поїзник зробила глибокий аналіз поетичних творів, уміщених у збірочці.

Учні, чиї твори надруковані у альманасі, мали змогу прочитати власні поезії. Наприкінці  презентації всіх учасників проекту та редакторів альманаху було нагороджено грамотами, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.


– Презентаційні примірники альманаху «Іду з дитинства до Тараса» були роздруковані за допомогою шкільної оргтехніки, – наголосила Тетяна Скорик. – Проте хотілося, щоб альманах побачив світ хоча б невеличким тиражем. Тому наступним кроком авторів альманаху буде пошук фінансової підтримки для випуску збірки.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Заздрісник 27.01.2014 09:46
Невже у того, хто це писав, не вистачило розуму і фантазії на назву статті? Чи захотілося познущатися? Школам фінансують зарплату та енергоносії. Все решта - на ентузіазмі батьків та вчителів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100