реклама

реклама

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України звернулася до в. о. міського голови Черкас Віктора Білоусова з проханням вирішити проблему із доступом журналістів до інформації про роботу міськвиконкому та міської ради.

Як наголошується у зверненні Спілки, журналісти обласних газет, інтернет-видань та телебачення скаржаться, що їм дедалі важче стає отримати інформацію про роботу мерії. Спеціалісти, начальники відділів та директори значної частини департаментів міськвиконкому відмовляються спілкуватися з журналістами, посилаючись на прес-службу. Водночас прес-служба часто не надає відповіді вчасно і здебільшого надає лише відписки.

«Звільнивши більшість працівників прес-служби міськвиконкому, мотивуючи це тим, що йому не потрібен піар, та заборонивши напряму спілкуватися зі ЗМІ працівникам установи, в. о. міського голови Віктор Білоусов унеможливив поінформування громади про роботу міськвиконкому», – звертають увагу журналісти у своєму листі на адресу НСЖУ.

Обласна організація НСЖУ закликає Віктора Білоусова звернути увагу на роботу прес-служби та забезпечити належне реагування на звернення представників ЗМІ та доступ до інформації відповідно до чинного законодавства.

«Вважаємо за доцільне розробити та оприлюднити порядок реагування міськвиконкому та міської ради на звернення журналістів. А також – посприяти в тому, щоб журналісти, які виконують свій професійний обов’язок, мали можливість отримувати коментарі безпосередньо від спеціалістів мерії, адже таким чином аудиторія матиме доступ до достовірної інформації», – ідеться у зверненні голови Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України, першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка.

Свої підписи під зверненням до НСЖУ поставили журналісти ТРК «Вікка», газет Вечірні Черкаси, «Акцент», інтернет-видання «Прочерк». Обурення з приводу закритості для преси черкаської мерії днями висловлювала також Черкаська міська організація Незалежної медіа-профспілки України.

 

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #5 Котя 23.01.2014 23:39
Фількіна грамота))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Журналіст 23.01.2014 18:50
Більш непрофесійної прес-служби ще не було в МВК! Люди взагалі не розуміють свого завдання - суцільні перли. Не знаю скільки там людей, але більш недолугої інформації ця служба ще надавала. Навіть не розуміють, що своєю писаниною і діями підставляють посадових осіб МВК
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Подивіться 23.01.2014 18:22
Не тільки треба за прес-службою, але й за МІА Черкаси. Газета не видається, журнал бачили востаннє кілька місяців тому.
Раніше на сайті виставлялися відео засідань сесій і виконкому. Де вони?
Я хочу бачити, як депутати голосують за земельні питання!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 незнайка 23.01.2014 18:12
Лишив горожан местного самоуправления кучкой дипутатов-чиновников Билоусов думает что это продлится вечно Своя рука-владыка И все вопросы решаются за закрытой дверью Посмотрим по бюджету что нужнее горожанам Смиттеспалюваль ный завод или городские очистные Произойдет ли сокращение штата из 500 науковцев МВК
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #1 Сірожа 23.01.2014 18:09
Ну ясно, ВІККА, яка годувалася з бюджету при Одаричу,ображен а Мартинова, солідарний з усіма протестуючими проти всього Прочерк))) Факти в студію! Копії відписок!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100