Нічний штурм обласної державної адміністрації в ОДА називають «черговою спробою озброєного захоплення будівлі». На офіційному сайті обласної влади з’явилося звернення колегії ОДА щодо нічних подій.

В ОДА вважають, що дії невідомих «абсолютно не підпадають під визначення як «мирний протест», і навпаки, містять усі ознаки діяльності озброєного злочинного угрупування».

Фото Юрія Підлісевича

Фото Юрія Підлісевича

Тут стверджують, що серед учасників нічної акції були помічені два народні депутати України Сергій Пашинський, Леонід Даценко та депутат Черкаської міської ради Микола Булатецький.

У зверненні йдеться про те, що активісти використовували «коктейлі Молотова» та світло-шумові гранати. Також тут стверджують, що учасники штурму «намагалися виламати вхідні двері в приміщення адміністрації, підпалювали будівлю, вибивали вікна та проникали в приміщення з першого поверху».

За їхньою інформацією, під час спроби захоплення ОДА були знищені вікна на першому поверсі, викрадено оргтехніку та знищено документацію структурних підрозділів ОДА: департаменту суспільно-політичних питань, управління культури, департаменту економічного розвитку і торгівлі тощо.

«Цьому вандалізму не може бути розумного пояснення та виправдання. Насамперед прикро не від суми збитків понівеченого майна, а від того, що за кожним бездумно знищеним документом стоїть робота людей і доля простих черкащан. Адже це і заробітні плати, і пенсії, і соціальні виплати. Серед спалених паперів були звернення громадян, на отримання матеріальної допомоги на лікування та багато іншого. В чому винні всі ці люди?» – бідкаються в ОДА.

Тут також нагадують, що на 30 січня було заплановане скликання сесії Черкаської обласної ради, яка мала розглянути бюджет Черкаської області на 2014 рік.

«Зрив бюджетного процесу загрожує тяжкими економічними наслідками, які будуть відчутні для кожного мешканця області», – йдеться у зверненні обласної колегії. – «Найжахливіше, що в політичні ігри дорослих втягнуті діти і підлітки. Ми закликаємо всіх учасників протизаконних акцій та їх організаторів: пам’ятайте – силове протистояння, екстремізм ведуть лише до напруження в суспільстві і неминуче відкидають назад економічний розвиток Черкащини та всієї країни».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #13 Іван 28.01.2014 15:27
Скільки це можна терпіти? Колись і наше управління було у приміщенні ОДА, але потім його пан-начальник висилили подальші. Бачте йому місця мало.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 yazon din alt 28.01.2014 08:14
Кто СМОТРЕЛ видео - подтвердит:
1. манифестанты не входили в ОГА. КТО СПЁР КОМПЫ?!
2. НИ ОДНА буьылка с горючкой в окно не попал НИ ОНОГО возгорания не было. ПРовокаторы старательно били бутылки о СТЕНЫ ОГА. КТО и КАК уничтожил документацию? Харьковские рэкетиры, которых завели в ОГА перед ПРовокацией, голубой ... подтирали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 стабилизец 28.01.2014 08:02
Не смешили бы публику россказнями о каких то важных документах. Кроме сочинительства липовых и бредовых отчетов, одашники давно уже ничем не занимаются. А относительно матпомощи на лечение, то на содержание тулубовского автопарка средств выделяется больше, чем на всю медицину. Если бы вся ОДА исчезла, никто бы этого не заметил.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Степан 28.01.2014 00:25
ПРовокация со стороны ОГА, однозначно !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Небайдужий 28.01.2014 00:07
Тулуб - талановитий провокатор. Цього у нього не віднімеш. Смішно сьогодні було дивитись інтерв'ю Фесуна, головного лікаря 3 лікарні. Розповідаючи по стан потерпілих українською мовою, він допустив русизм, сказавши "ушкодження туловища". Я його розумію: якби він сказав би "ушкодження тулуба", залишатись головним лікарем йому було б недовго.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #8 Саша 28.01.2014 00:01
Можливо хтось пам'ятає, коли ф....ти рвалися у Німеччині до влади, то підпалили Рейстаг і звинуватили в цьому німецьких комуністів. Але самі їх не карали, а передали комуністам Радянського Союзу. А ті їх уже і покарали. Що потім сталося знають певно всі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Віталій 27.01.2014 23:41
Черкащани, подивіться, що зробили з нашим містом безбатьченки. Чого ж той генерал-губернатор не вийшов до народу іне поговорив з ними. Він же завжди ставив перед будинком адміністрації міліцію та т....тушок. А тепер дивиться собі з боку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Тамара 27.01.2014 23:34
Там є відео, де боєць Беркуту в Черкасах кричить журналісту:"Будеш снимать - убью!". Чи це не узурпація влади? А ще той беркутівець боїться, що став учасником зл...нних дій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #5 Назар 27.01.2014 23:24
Якщо уважно дивитися відео, видно, що це дуже підступна провокація. Хто її спланував: специ, аналітики, кримінал, чи прислуга керівника ОДА, а чи він сам, а чи всі разом. Вони знають, за що воюють, їм є що втрачати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #4 Марионетка 27.01.2014 23:18
Из за таких ...., как нападавшие страдают люди, которым нужна помощь. Вот бы дать достойный отпор чтобы разбежались в разные стороны со страху. ...., нарушили тишину и спокой города. И это так стремятся к власти 3-х головая оппозиция, которую разъяренная толпа уже не воспринимает.Ходят по Киеву три отвратительных м*рды.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100