Понад 300 комунальників з допомогою усієї існуючої техніки Служб утримання будинків та підприємства, що виграло тендер на виконання снігоприбиральних робіт, розчищають міські дороги. Це – близько тридцяти одиниць, з них – 5 комбінованих дорожніх машин, два солерозкидачі, один грейдер, решта – трактори та навантажувачі. Вже використано понад 12 тонн солі та 8 кубів соляного розчину для обробітку дорожнього покриття.

– Сіль та соляний розчин використовується задля того, аби не допустити прилипання снігових опадів до асфальту, що під колесами автівок при низьких температурах згодом перетворюється на крижане покриття. Тоді як снігоприбиральна техніка на добу здійснює кількаразове розчищення снігу, зокрема – у нічний та вечірній час, аби не відбувалось утворення, так званих, «накатів» на дорогах. Крім цього, використовується соляно-піщана суміш для посипання пішохідних спусків та доріжок, – пояснює перший заступник директора департаменту-начальник управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКК Черкаської міської ради Алла Грохольська.

За її словами, в першу чергу, роботи з розчищення снігу здійснюються на головних транспортних артеріях Черкас: магістральних та центральних вулицях, а також інших дорогах з інтенсивним рухом.

– Звісно, одномоментно розчистити сніг на всіх дорогах і тротуарах міста ні технічно, ні фізично немає змоги, тим паче, коли фактично добу безперестанку хурделить. Проте в Черкасах ні на мить не зупиняється робота з прибирання міських автошляхів та тротуарів, – відзначила Алла Олександрівна.

Чиновниця просить містян з розумінням поставитись до тимчасових незручностей, викликаних несприятливими погодними умовами, а також, за можливості, долучитись до прибирання рідного місту від снігу. Зокрема, це стосується керівників офісних приміщень, організацій та установ різної форми власності, мешканців житлово-будівельних кооперативів, приватного сектора та об’єднань співвласників багатоквартирних  будинків. Адже згідно з Правилами благоустрою м. Черкаси, балансоутримувачі мають утримувати в належному стані прилеглу до їх об’єкту територію, нагадують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
0 #17 вопрос 02.02.2014 22:26
Тендер по уборке дорог выиграла ЧП Лысенко, а извинения и пояснения даёт ЧСУ-525.Что одна крыша???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #16 ДОРОГИ 30.01.2014 10:40
Був приємно вражений. За добу дороги в Черкасах привели в нормальний стан. І в подвірї трактор вигорнув сніг
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #15 Патмат 30.01.2014 01:06
Центральні дороги - їх не більше 6-8-ми в Черкасах якось ще прибрані, а інші в якому с тані ? В ужасному, там техніка ще не їздила жодного разу. А тротуари навіть в центрі Черкас які ужасні. Дуже хотілося, щоб Білоуска хоч раз пройшов пішечком від мерії до Будинку Торгівлі. Можливо побачив би цей безлад, а не коменти тут від Отрешка читав вихваленно-скревльонні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #14 Водій 29.01.2014 16:38
Сьогодні приїхав з Чернігова і скажу, що в Черкасах головні дороги у кращому стані ніж там. В Чернігові сніг учора йшов цілий день, можливо цим і пояснюється
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #13 Прохожий 29.01.2014 16:18
Цитую ОК:
А біля ОДА вже й помили...

Возле ОДА мыть ступени начали еще в понедельник вечером. Так поливали водой с окна на дверьми целый час - ледяную горку наверное устраивали!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #12 Олег 29.01.2014 16:08
Згадується мені, як Одарич закликав усе місто спасати його від снігу. Навіть гроші зі своєї кишені платив щоб люди лопатами сніг з доріг прибирали. Оце коні тоді мочив. Добре, що на даний час хоч такого не має, їздити нормально можна
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Психіатр 29.01.2014 15:16
Цитую Олександр:
Дороги прибираються краще ніж у минулих роках, це факт.

можете покататися по цьому "факту" ...., рекомендую - краще, ніж у Водяниках!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 субъективно 29.01.2014 14:41
может, машины выехали и отстаиваются где-то. улицы реально не чищены. хотя вчера видел, как чистили центр.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #9 ЧСУ-525 29.01.2014 14:24
Відповідно до даних метеостанції http://rp5.ua снігопад розпочався 27.01 в 23-00. В 23-20 ми розпочали обробляти місто реагентами.
Снігопад закінчився 29.01 в 8-00 ранку.
Весь чей час техніка працювала безперервно. Погодні умови ускладнюються низькою температурою повітря, коли сіль практично не працює.
За вказаний, за даними метеостанції випало 13,8 мм опадів, або 13,8 см. снігу, який не припинявся.
Тому не дивлячись, що техніка працювала цілодобово в декого і склалось враження, що не почищено. Зараз снігопад припинився, і ситуація буде покращена. Спочатку розчистяться основні вулиці, а далі другорядні.
Поки що просимо вибачити за доставлені незручності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #8 Олександр 29.01.2014 13:38
Дороги прибираються краще ніж у минулих роках, це факт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100