реклама

реклама Делікат

реклама

Один з найбільших виробників молочної продукції в Україні – «Західна молочна група» підприємців Ігоря Єремєєва і Степана Івахіва – вирішила наростити свої потужності. Як стало відомо виданню «Комерсант», компанія придбала Канівський маслосирзавод – головний актив колись однієї з найбільших молочних корпорацій країни «Клуб сиру».

Вчора в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку ПАТ «Канівський маслосирзавод» повідомило, що 23 січня акціонери компанії змінили голову наглядової ради. Замість кіпрської Yratia Holdings Ltd наглядову раду підприємства очолила Monteforte Holding Ltd, яка володіє 95,7 % акцій заводу. Крім цього, акціонери Канівського маслосирозаводу вирішили ліквідувати ПАТ «у зв'язку з економічною недоцільністю продовження господарської діяльност».

Як стало відомо «Комерсант», такі дії акціонерів маслосирозаводу пов'язані зі зміною його власника. Джерело в одній з українських молочних компаній розповів, що контроль над активом отримала «Західна молочна група» ( ТМ «Комо» ) , що входить до групи «Континіум» підприємців Ігоря Єремєєва і Степана Івахіва.

– Очевидно, що всі зміни, які там відбуваються, пов'язані саме зі зміною власників, – вважає співрозмовник «Комерсант».

В «Континіум» і «Західної молочної групи» цю інформацію не коментують. Однак джерело, близьке до операції, підтвердило, що Канівський маслосирзавод купує «Західна молочна група».

Канівський маслосирзавод – одне з найбільших українських сироварних підприємств. Є головним активом корпорації «Клуб сиру» – колись однієї з найбільших молочних компаній України. Потужності заводу дозволяють виробляти 65 т твердого сиру і 5,1 т масла на добу. У 2012 році виручка становила 448 200 000 грн, чистий прибуток – 34,5 млн грн.

Виходячи з операційних і фінансових результатів роботи Канівського маслосирозаводу, актив міг обійтися «Західній молочній групі» в $ 8-14 млн  підрахувала старший аналітик ІК Dragon Capital Тамара Левченко.

За оцінками ІК Dragon Capital , в 2012 році «Західна молочна група» займала п'яте місце серед найбільших виробників сиру за обсягами з часткою 5,5 %.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Н2о 31.01.2014 11:07
ну от що за дурня! українці володіють активами,але через офшори!! відповідно оподаткування(б ільша частка) теж проходить "мимо" бюджету!! чому? закони потрібно потрібні приймати!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 карамелька 31.01.2014 09:31
РИГИ :-x Голосували "ЗА" закони 16.01.2014 http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=3610
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100