Сьогодні ми маємо ще невеликий запас часу, щоб ухвалювати політико-правові або політичні рішення. Інакше будуть задіяні вуличні або, не дай Бог, військові методи розв’язання конфлікту. Про це заявив сьогодні під час ефіру на телеканалі «Рада» народний депутат, Голова Комітету з питань свободи слова та інформації родом із Чорнобаївщини Микола Томенко, інформує прес-служба політика.

На його переконання, виходячи із ситуації, що склалася, політико-правовий механізм виходу з кризи повинен бути постійнодіючим.

– Ні Президент, ні опозиція не мають сьогодні права ні на лікарняні, ні на оздоровлення, – вважає депутат.

Розв’язання нинішньої ситуації Микола Томенко вбачає у постійнодіючому інституті – проведенні круглого столу між Президентом та його командою і лідерами парламентських фракцій, а також уповноваженими Майданом представниками.

– Для того, щоб в парламенті забезпечити ухвалення адекватних рішень, необхідно провести певну реструктуризацію парламенту, щоб дати можливість мажоритарникам, яких загнали у фракцію Партії регіонів, створювати власні депутатські групи, щоб ухвалювати рішення на власний розсуд, і таким чином привести політичні рішення парламенту у відповідність до настроїв українського суспільства, – вважає Микола Томенко.

Щодо конституційного питання, то, на думку політика, його треба ухвалювати одним рішенням – повертатися до Конституції 2004 року, а не чекати цього через спеціальну комісію ще дві сесії.

– Водночас комісія повинна працювати як складова переговорного процесу для того, щоб вдосконалювати і змінювати Конституцію 2004 року з парламентсько-президентською формою правління, зокрема, в частині приведення до європейських стандартів повноважень Генеральної прокуратури, ліквідації обласних та районних адміністрацій як, фактично, окупаційних пришлих структур, якими головують люди з Донецького регіону, створення незалежної системи правосуддя тощо, – зазначив народний депутат.

Також, за його словами, абсолютно очевидно, що Верховна Рада повинна в темі так званого амністування ухвалити рішення про декриміналізацію тих людей, які брали участь у протестних акціях. А історія з розблокуванням адміністративних будівель мусить розв’язатися під час переговорного процесу.

– Одним словом, постійно діючий інститут – загальнонаціональний круглий стіл влади та опозиції, реструктурована, з новою, очевидно, ситуативною більшістю Верховна Рада і створений перехідний технократичний Уряд, а також зміна правил життя в Україні через Конституцію та відповідні політико-правові рішення – це той алгоритм, який дасть можливість вберегти Україну від громадянської війни та розколу, – вважає Микола Томенко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Місто 01.02.2014 17:42
Ну от болезни не застрахован никто. Круглый стол переговоров - это только условия оппозиции. Никого не защищаю, но оппозиция во многом не права.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #1 незнайка 01.02.2014 10:11
Ну наконец ему дошло в 2014 году что реформы нужно было проводить еще в 2005 году Думаю реформы будут проведены без ГРЫНЖОЛОВ Чернобаевских и Жашкивських
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100