Депутат Черкаської міської ради Микола Булатецький переконаний, що провокація проти активістів Автомайдану в ніч з 26 на 27 січня була спрямована на знищення активістки та відомої журналістки Тетяни Чорновол. Свою версію подій недільної ночі Микола Іванович розповів під час сьогоднішньої прес-конференції.

За його словами, про приїзд Автомайдану він дізнався ввечері.

– До мене подзвонив Бригинець. Сказав, що приїде. Потім передзвонив і сказав, що не приїде, але Автомайдан буде без нього. Я попереджав, що в Черкасах на площі перебуває всього 50 осіб. Вони казали, що об’їдуть місто і закликатимуть прийти на мітинг на понеділок, – розповів Микола Іванович. – Я бачив, що вся адміністрація була заповнена бандитами і міліціонерами.

Як зазначив Микола Булатецький, коли ж автомайданівці вже переїжджали міст, то попросили його їх зустріти, оскільки боялися нападу.

– Ми швидко зібрали машин 10-15. Це були прості активісти, не було жодного партійця. Коли вже їхали по місту, то в колоні з’явився Віталій Іляшенко з «УДАРу», – сказав Булатецький. – Ми вирішили об’їхати адміністрацію, щоб побачити, скільки в ОДА бандитів. Більшість машин стала прямо по центру, а частина поїхала вліво до Пагорбу Слави. Через хвилин 10 до нас потелефонувати і сказали, що в одній з машин розбили скло.

Дізнавшись це, кілька автомайданівців пішли під стіни обласної державної адміністрації.

– Шуміли, кричали, але нічого такого не робили… Ми закликали бандитів приєднуватися до людей і їхати з нами визволяти дітей. У цей час в адміністрації почалися вибухи, крики. З другого поверху хтось кинув палицею. Пікетувальники почали кидати туди лід, кілька осіб побігло відкривати дошки з дверей. Звідти зі шлангів з різних поверхів почали виливати воду, – переповів Микола Іванович.

За словами Булатецького, кільком мітингувальникам вдалося залізти в будівлю. Крикнувши «Засада», вони почали вибиратися звідти.

– Всі вирішили, що штурм ОДА – це якась дурня. Ми вирішили сідати в автомобілі, їхати Черкасами і закликати всіх на мітинг. Тільки ми про це поговорили, зліва лавиною попер «Беркут». Усі почали тікати. І я теж. Ми добігли до «Вулкана», де за годину до того я спілкувався з менеджером, і він обіцяв, що ми зможемо там сидіти до ранку. Коли ми туди прибігли, двері були зачинені, а світло – вимкнене. Я вважаю, що це була провокація.

Втікаючи далі, Булатецький добіг до приміщення Департаменту освіти та гуманітарної політики МВК, і хотів сховатися там.

– І тут я побачив бандюків. Я зрозумів, що мені «капєц», тому я присів за будкою і сховався. Бандюки побігли до СБУ, де на ганку стояли люди. Там за шлагбаумом стояли баки. Я подумав, що найкращий спосіб – сховатися у бак. Я туди перехилився і накрився кришкою, – розповів про свої пригоди опозиціонер.

Журналістка Тетяна Чорновол ховалася від «Беркуту» на горищі біля Палацу одружень. Звідти її і забрав опозиціонер Микола Булатецький.

реклама

Коментарі  

 
+2 #18 Тарас 03.02.2014 15:53
Журналістка Тетяна Чорновол ховалася від «Беркуту» на горищі біля Палацу одружень. ЇЇ місце .......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #17 Алька 01.02.2014 18:50
Все бежали, и я побежал© Василий Алибабаевич. "Джентельмены удачи"
Спасибо за интервью, от души поржала! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #16 Loki 01.02.2014 16:12
"Забьём Мике баки?"© )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #15 666 01.02.2014 13:17
ВСе, що вихоплюється з рота цього чоловіка, змахує на повне божевілля. На місці функціонерів партії я б його не підпускав до себе, щоб він не перетворював на комедію справді трагічні події.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #14 yazon din alt 01.02.2014 13:13
Цитую федор принципиальный:
ФУФАЙКИН,как"опытный стратег и тактик"лихо сработал против черкащан,герой Украины захватил по области более ста человек,опереди в даже столицу,тянет на вторую звезду и пользуется тем,что наши оппозмционеры не могут найти лад-постоянно грызутся между собой.

Наши гоп-позиционэры старательно нас СДАЮТ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 yazon din alt 01.02.2014 13:11
Уважаемому херою стОит всё же объяснить черкащанам, КТО швырялся по зданию ОГА бутылками с горючкой, да ещё аккуратненько ,чтобы не дай Бог в окно не попасть - только об стенку!? И ПОЧЕМУ он сам и другие херои этих провокаторов не останавливали? А ещё - объясгнить, ЧЕГО, кроме атаки Беркута ,можно было ожилать, когда начали ломиться в ОГА, и КТО в ответе за десятки избитых черкащан, поддержавших оппозицию или просто попавшихся под руку, ногу, дубинку или биту карателям из луганского беркута, тулубюгенду и рэкетирам из харьковского Оплота??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #12 Читач 01.02.2014 12:31
– Всі вирішили, що штурм ОДА – це якась д...рня. Ми вирішили сідати в автомобілі, їхати Черкасами і закликати всіх на мітинг.


... о пів на першу ночі ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #11 1 01.02.2014 12:28
А тепер уявіть ситуацію... Сидить Коля в бакові, а тут приїздить... Хто?!
Правильно, вантажний автомобіль черкаської служби чистоти! :D :D :D
Панове! Це був би хіт YouTube!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #10 Дід Трохим 01.02.2014 12:17
Господи, і сміх, і гріх. Микола Іванович, не нада більше таких откровєній. Все діло на ржаку пустите
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #9 ТаняПолякова 01.02.2014 11:58
..гдє у нас прокурор? ...... :lol: ну ващє ПОЛЬНИЙ КАПЄЦ!!... І О-Ц-Е балотувалось від імені НАРОДУ? Дааа.. :zzz :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100