Черкаська міська рада затвердила перелік роботодавців та видів громадських робіт, які будуть проводитись у 2014 році для безробітних, зареєстрованих в Центрі зайнятості, інформує «Нова Доба».

Торік завдяки громадським роботам було працевлаштовано 1300 осіб. Безробітні були залучені до робіт в комунальних підприємствах «Центральний стадіон», «Дирекція парків» та «Комбінат комунальних підприємств», а також в Черкаській обласній організації товариства сліпих (УТОС) та в ГО «Спілка батьків дітей інвалідів-оновлена».

– Завдяки участі безробітних вдалося не лише виконати значний обсяг робіт із благоустрою парків і скверів міста, а й економніше використати бюджетні кошти. Тому і нинішнього року КП «Дирекція парків» – у переліку підприємств-роботодавців, – зазначив директор КП «Дирекція парків», депутат міської ради Олександр Радуцький.

Організацію та фінансування громадських робіт у 2014 році покладено на департамент економіки та розвитку ЧМР, а Черкаському міському центру зайнятості доручено сприяти їх організації та проведенню. До переліку роботодавців включено 12 юридичних осіб. Більшість із них – комунальні підприємства міста: «Дирекція парків», «Центральний стадіон», «Комбінат комунальних підприємств», «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів», «Соснівське СУБ», «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності». З-поміж найпоширенішого виду робіт – благоустрій та утримання в належному стані територій.

Придніпровська та Соснівська районні організації Товариства Червоного Хреста, яких також затверджено до переліку роботодавців, планують залучати громадян до догляду за особами похилого віку та інвалідами, а також за хворими в закладах охорони здоров’я. Ще одна громадська структура: Черкаська обласна організація товариства сліпих (УТОС) залучатиме безробітних черкащан до супроводу та соціального обслуговування осіб із вадами зору, які перебувають на обліку в організації Українського товариства сліпих. Догляд за дітьми-інвалідами хоче організувати ГО «Спілка батьків дітей інвалідів – оновлена».

КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» залучатиме безробітних до проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, упорядкування придорожніх смуг, прибордюрної частини вулиць.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Олександр 07.06.2014 22:54
Якщо спад економіки не зупинити, то скоро людей на вулиці добавлять Азот, Метінвест. Юрія-фарм. Богдан, Національна горілчана компанія. завод ЗБВ ( Громова) і цілий ряд дрібних компаній і торгових мереж
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Вася 03.02.2014 15:55
Миколенка в президенты, он ВСЕ знает. И как людей с работающих предприятий (табачка) выкидывать на улицы, что он с успехом и делал в свое время.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Василь Миколенко 03.02.2014 15:43
Прикро, що чиновники не знають чинного законодавства про трудовлаштуванн я інвалідів.
Адже це не право підприємства, а обов"язок трудовлаштуванн я інвалідів.
І не потрібно свій обов"язок видавати за свій подвиг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 комунист 03.02.2014 12:26
Роботу дайте,, а не це.... :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100