реклама

реклама Делікат

реклама

16-річна черкащанка Анастасія Шаповал опанувала незвичайну техніку малювання – створює картини кольоровим піском. Їх уже встигли оцінити як в Україні, так і за кордоном, йдеться в сюжеті «ВІККА-новин». Унікальну техніку малювання освоїла самотужки. Змінила фарби на пісок два роки тому. Відтоді створила більше сотні піщаних малюнків.

– Кожна піщинка має бути відібрана, – пояснює художниця. – За критеріями потрібно слідкувати. Все, що мене оточує, все надихає. Це може бути фільм, музика, вірш, твір поета. Це може бути будь-що.

Спочатку дівчина навчилася вправлятися з піском. Опісля спробувала його ще й фарбувати. І вийшло. Пісок спеціально для неї привозять із Криму.

Мама Насті Світлана розповідає: хист до малювання в доньки був ще з дитинства.

– Розмальовувала шпалери, малювала на меблях, малювала скрізь, де було можливо. Їй не хотілося ні цукерочки, ні печива – просила розмальовку. Ми помітили, що в цих розмальовках вона домальовує сюжети, – пригадує Світлана Шаповал.

Піщані картини черкащанки вже оцінили в Китаї, Чехії та Литві. Настя – призерка багатьох міжнародних конкурсів. Нагород дівчини – не злічити. Пишаються такою талановитою ученицею і в рідній школі. Тут планують невдовзі влаштувати персональну виставку Настиних робіт.

– Там ми зможемо всі всебічно оцінити талант нашої учениці. Конкурсні роботи, наскільки я знаю, дуже рідко віддаються. Тому саму виставку і провести складно, – говорить директор школи №22 Руслан Ткалич.

А поки умілиця працює над новими роботами, їхні теми тримає в таємниці.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Loki 06.02.2014 13:33
Какой крым?? Срочно!!! наладить поставки красного и голубого песка по рыночным ценам от руководителей горкома и обкома партии соответственно! )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100