Повністю задовольнити позов ПАТ «Черкасиобленерго» (в особі Уманських енергетичних мереж) до КП «Уманьводоканал» про стягнення понад 6 млн грн вирішив Господарський суд Черкаської області під головуванням судді Антоніни Пащенко.

Рішення є в розпорядженні інформаційного агентства «Прочерк».

Було заявлено позов про стягнення з відповідача 6 034 049 грн 84 коп., зокрема 5 738 465 грн 02 коп. заборгованості за спожиту активну енергію, 72 501 грн 63 коп. заборгованості за перетоки реактивної енергії – відповідно до укладеного між сторонами договору, 180 239 грн 37 коп. пені та 42 843 грн 82 коп. три проценти річних за прострочення виконання зобов'язання щодо оплати в установлені в договорі строки.

У відзиві на позовну заяву відповідач позов не визнав у зв'язку з тим, що постановою ДВС від 14 березня 2012 року накладено арешт на всі рахунки відповідача, а кошти, які надходять на рахунки КП «Уманьводоканал», розподіляє Уманський відділ ДВС відповідно до Закону України «Про виконавче провадження». 20 березня 2013 року набрала чинності Постанова КМУ №167, якою передбачена субвенція з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення Черкаській області в сумі 42 286 700 грн. При отриманні коштів від держави заборгованість перед ПАТ «Черкасиобленерго» буде погашена в повному обсязі. Відповідач просив відмовити позивачу у стягненні пені та трьох процентів річних у зв'язку з тяжким фінансовим становищем та невиконанням державою норм закону.

В процесі розгляду спору відповідач подав клопотання від 22 січня 2014 року, у якому просить зменшити розмір пені в зв'язку з тим, що КП «Уманьводоканал» є підприємством комунальної форми власності, фактичні обставини порушення підприємством грошових зобов'язань від нього не залежать, основною причиною заборгованості, яка виникла перед ПАТ «Черкасиобленерго», є невідшкодована державою різниця в тарифах по електроенергії, яка становить 13 555 000 грн. Відповідач просив врахувати, що КП «Уманьводоканал» перебуває в тяжкому фінансовому становищі та має значні збитки.

Представник позивача в суді на сплаті повної суми пені наполягала, оскільки, за договором між сторонами, відповідач взяв на себе відповідні зобов'язання і повинен їх виконувати; позивач несе значні збитки в результаті невиконання відповідачем своїх зобов'язань; відповідно до чинного законодавства відсутність коштів у боржника не є підставою для зменшення штрафних санкцій.

Розглянувши матеріали справи, клопотання відповідача про зменшення суми пені, заслухавши пояснення та доводи представників сторін у судовому засіданні, суд став на бік позивача.


реклама

Коментарі  

 
0 #2 yazon din alt 07.02.2014 10:08
Цитую незнайка:
Одни дипутаты бюджет планировали другие в отдельном помещении поднятием рук принимали правительство выполняло то что выполняло судья уманский принимает решение как положено горожане Умани остаются без канализации КОМУ НУЖНЫ ТАКИЕ БЮДЖЕТЫ?

Ты лучше скажи, кому нужна такая власть?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 незнайка 07.02.2014 07:08
Одни дипутаты бюджет планировали другие в отдельном помещении поднятием рук принимали правительство выполняло то что выполняло судья уманский принимает решение как положено горожане Умани остаются без канализации КОМУ НУЖНЫ ТАКИЕ БЮДЖЕТЫ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100