Незважаючи на люті морози, частина пунктів обігріву, задекларованих на офіційному сайті Черкаської міськради, були відкриті тільки в робочий час.

Міська влада, в особі начальника управління цивільного захисту населення департаменту житлово-комунального господарства Черкаської міської ради Юрія Кривошея, повідомила про функціонування в Черкасах п’яти пунктів обігріву. Їхні адреси можна знайти на сайті міської ради.

Всі вони розміщені у фойє адміністративних будівель і працюють відповідно з 8.00 до 17.15. У вихідні дні пукти закриті. Так, у фойє адміністративної будівлі управління праці і соціального захисту Придніпровського району (бульвар Шевченка, 307) «пункт обігріву» - це лише стіл з табличкою, чаєм і печивом, за яким у будні дні чергує працівник місцевої їдальні.

У фойє міської ради пункт деякий час не діяв в зв’язку зі складною політичною ситуацією останніх днів у місті.

А ось у фойє адміністративної будівлі управління праці і соціального захисту Соснівського району (бульвар Шевченка, 117) ситуація дещо краща. Тут за пункт обігріву відповідає охоронець. Він пускає відвідувачів до 20.00. В «меню», окрім чаю, є також печиво, варення та «Мівіна». Частину продуктів надає пункту товариство Червоного Хреста.


Шодня тут буває декілька безхатченків. Куди вони діваються вночі – ніхто не знає.

У приміщенні територіального центру соціальної допомоги населенню Соснівського району (вулиця Пушкіна, 13а) відвідувчів чекають чай, печиво, «Мівіна». Особливо нужденні можуть отримати і теплий одяг.

Справжню підтримку і реальну допомогу соціально незахищені та малозабезпечені громадяни можуть відчути у так званих додаткових пунктах обігріву. Таким є постійнодіючий центр реінтеграції для бездомних і звільнених з місць позбавлення волі по вулиці Рєпіна, 12/1. Центр утримує Черкаська благодійна організація ЛЖВ «Від сердця до серця», а волонтерську допомогу надає община протестантської церкви «Слово Боже».

Вже тиждень діє також цілодобовий пункт обігріву (намет МНС) біля приміщення ДПРЧ-1 по вулиці Чигиринській, 5. До нього звертається щодоби 2-4 особи. Чергові пожежники дають відвідувачам можливість погрітися та пригощяють гарячим чаєм і бутербродами.

Нагадаємо, під час морозів другої половини січня-початку лютого в Черкасах загинуло дві людини. 30 січня на бульварі Шевченка було виявлено тіло 39-літнього чоловіка, а 6 лютого на проспекті Хіміків – тіло 60-річного чоловіка. Попередньо рятувальники повідомляли, що люди померли від переохолодження.

Сергій Щербина

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100