Відповідно до прогнозу Українського гідрометеорологічного центру, протягом вихідних на дорогах країни, крім півдня Криму, спостерігатиметься ожеледиця; вночі та вранці – подекуди туман, видимість 200-500 м.

У зв’язку з ожеледицею на автошляхах збільшується кількість автомобільних аварій, люди частіше травмуються через падіння. У зв’язку з цим Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки при перебуванні на вулиці.

Як зменшити ризик травмувань при ожеледиці

Перед виходом із будинку змайструйте на підошви взуття «льодоступи» (прикріпіть шматок поролону або лейкопластиру і натріть піском). Людям похилого віку та вагітним жінкам краще в такі дні не виходити на вулицю або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом.

Руки повинні бути вільними. Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. Не тримайте руки в кишенях. Уникайте прогулянок поряд із проїжджою частиною, адже можна впасти та вилетіти на дорогу.

Будьте готовими до падіння. Якщо відчуваєте, що падаєте, одразу присядьте, щоб зменшити висоту; а доторкнувшись до землі, перекотіться – це зменшить навантаження. Якщо ви впали і через деякий час відчули нудоту, біль у голові, суглобах, на тілі з’явилися пухлини – терміново зверніться до травмпункту.

Водії мають бути уважнішими на дорогах, контролювати швидкість транспортного засобу: крім того, що через ожеледицю значно ускладнюється процес керування автомобілем (зокрема збільшується гальмівний шлях), пішоходи можуть падати, переходячи дорогу, зазначають у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.


реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Loki 09.02.2014 23:12
)))"..натріть піском.., Будьте готовими до падіння.." - "Метод свободных ассоциаций! по дедушке". Классика - Уильям Шекспир,"Ромео и Джульетта",страница 23:
"....Кормилица
..Натерла я себе с*ски полынью и села у голубятни на солнечный припёк..Хватила она, родимая, с с*ска полыни и закатилась- не приведи бог!..Она уже тогда на ножки становилась - да что я, на ножки!-бегала уже и ходила, ей-богу, правда, истинный господь! Теперь я вам скажу, расшибла она себе в то время лобик. И вот мой муж... царство ему небесное, ужасный был шутник!..взял он ребенка на руки и говорит:"Лицом,говорит,Д жулинька,падать не годится. Вырастешь, будешь, говорит, норовить упасть на спину. Будешь?"- говорит. И что же вы думаете? Утерла моя крошка слезы и отвечает ему: "Да". Вы подумайте, что за смехота! Тысячу лет проживу и никогда не забуду."Будешь, говорит, на спину, Джулинька?" И она, как ни в чем небывало, отвечает ему: "Да""©. Снова не верите? У вас плохая память? А вы погуглитесь!)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100