Збереження спадщини українського поета, художника і мислителя Тараса Шевченка для нащадків – одне з важливих завдань нинішнього покоління українців. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час спільного засідання Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

– У процесі підготовки до цього ювілею ми по-новому усвідомлюємо, що доля дала Шевченку найбільше після його смерті – вона дала йому невмирущу славу і вічну вдячність нащадків. Наше завдання – берегти спадщину Шевченка і передати її тим, хто прийде після нас, – сказав глава держави під час виступу, йдеться на його офіційному сайті.

Віктор Янукович висловив вдячність за самовіддану й натхненну працю всім, хто долучився до підготовки святкування ювілею від дня народження Кобзаря.

Важливим внеском у вшанування пам’яті Тараса Шевченка Президент назвав переклад «Кобзаря» англійською мовою та проведення загальнонаціонального Шевченківського уроку, в якому взяли участь понад шість мільйонів учнів одночасно.

Віктор Федорович високо оцінив загальну атмосферу прагнення гідно вшанувати ювілей Кобзаря, яка охопила наш народ як в Україні, так і в усьому світі. 

– Добре, що ми відремонтували музеї, поновлювали і продовжуємо поновлювати місця пам’яті Шевченка, працювали над організацією нових виставок. Але найголовніше, що ми зробили – це те, що до підготовки до ювілею ми залучили весь народ, – підкреслив Віктор Янукович.


реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Дід Трохим 14.02.2014 11:54
Загальна атмосфера, середня тепмература по палаті, може й нічо. Ну Черкас- столиці Шевченкового краю- це ніяким боком не стосується. У місті не відбулося НІЧОГО. Ні бруківки біля музею Кобзаря, ні ремонту театру, ні прем’єри "Тараса". Будем з нетерпінням ждать вєлічєствєнного возложенія вінка Тулубом до пам’ятника. По зрєліщності і важності це замінить всьо остальне.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Шпак 14.02.2014 11:15
Указом Президент Черкаський театр ім Т.Г.Шевченка позбавлено назви "імені Т.Г.Шевченка" через неготовність приміщення до ювілейної дати. Натомість Черкаській прокуратурі виділено кошти на ремонт і добудову, а також змінена назва на "Прокуратура імені 200 років Т.Г.Шевченка". Ура, товаріщі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 СЕЛЯНИН 14.02.2014 10:47
С каждым годом все меньше черкащан к этому празднику жизни приобщаются Население области вымирает в негазифицирован ных селах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 федор принципиальный 14.02.2014 09:33
Он хоть знает кто такой Шевченко,не перепутал поэта Чехова с ринатом"ахматовым" с нашим Тарасом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100