реклама

реклама

Народний депутат України Ірина Геращенко звернулась до генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням перевірити дії черкаських слідчих, які перешкоджали їй у виконанні депутатських обов’язків і відмовили в зустрічі із затриманими автомайданівцями, інформують у прес-службі обласної організації партії.

– Слідчий відмовив, незважаючи на письмове зверенення, яке я подавала за день до візиту, і на посвідчення народного депутата України, згідно якого я користуюсь правом безперешкодного доступу в установи на території України, – розповідає Ірина Геращенко.

За словами Ірини Володимирівни, старший слідчий Соснівсього РВ УМВС Руслан Андріяш рекомендував їй у письмовій формі надати дозвіл керівника пенітенціарної служби області. Однак такі вимоги суперечать законодавству, адже дозвіл на побачення взятим під варту може надавати адміністрація місця попереднього ув'язнення з письмового дозволу слідчих, які здійснюють кримінальне провадження. Такі дії Андріяша свідчать як про його заангажованість і несамостійність, так і про професійну некомпетентність.

– Переконана, що вказівку із недопуском до затриманих, затягуванням розгляду їх справ, міліція і судійство отримують згори, – впевнено заявляє Ірина Геращенко. – Тому наша робота у цьому випадку полягає у зборі прізвищ людей, які причетні до такого свавілля, аби невдовзі провести люстрацію і позбавитись від тих, хто плямує  ім’я українських правоохоронних органів.

 


реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Вікторія 14.02.2014 12:21
Чому з гори. Такі вказівки слідчим безпосередньо дають К... та А... - начальник слідчого відділу та його заступник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100