Член комітету Черкаської міської організації ВО «Свобода» Ярослав Нищик 13 лютого 2014 року спільно з громадським активістом Сергієм Варичем та правозахисником Володимиром Батчаєвим зустрілися із заступником посла Чеської Республіки в Україні Павелом Дучеком та політичним радником Посольства Чеської Республіки в Україні Зденькою Цайсовою.

У ході зустрічі представники Чеської Республіки отримали вичерпну інформацію про події в Черкасах 23, 24 та 26 січня, коли за ґрати потрапило та було побито близько сотні черкащан. Представників Чехії докладно поінформували про методи діяльности міліції, прокуратури та судів у Черкаській області, інформує прес-служба обласної організації ВО «Свобода».

Натомість чеські дипломати висловили своє розуміння провокативного характеру дій деяких представників влади. Павел Дучек запевнив присутніх, що уряди країн ЄС чітко розуміють ситуацію, що склалася в Україні, та запевнив, що в разі необхідності постраждалі від дій міліції можуть отримати медичну та правову допомогу на території Чеської Республіки.

– Дуже важливо, що представники демократичного світу тримають на контролі події в Україні та дають зрозуміти, що Україна не лишилася у цій ситуації сама. Сподіваюся, що представники Чеської Республіки зрозуміли, що боротьба за свободу українського народу триватиме до переможного завершення. Ми переконані: у державах Європейського Союзу розуміють, що українська нація бореться за цінності, важливі для всіх цивілізованих народів, – зазначив Ярослав Нищик, коментуючи результати зустрічі.


реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Спостерігач 17.02.2014 00:05
Склад черкаських співрозмовиникі в опускає імідж чеської дипломатії до рівня плінтуса.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Loki 15.02.2014 20:48
Чехия это всегда не плохо! "Budweiser", "Olomoucké tvarůžky", Jiří Korn на колобежке в Старом Мястє и кан минимум:-"Strč prst skrz krk"! Ну и на любителя: "Třistatřiatřice t stříbrných křepelek přeletělo přes třistatřiatřice t stříbrných střech". "А вам слабо?"))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100