реклама

реклама

У Києві тривають масові заворушення в урядовому кварталі. Збір мітингувальників «для мирного наступу» розпочався о 8.30 на Майдані Незалежності.

Близько 10.00 мітингарі прорвали міліцейський кордон у районі Верховної Ради. На перетині вулиць Грушевського і Кріпосного валу декілька учасників мітингу вилізли на автомобілі, що перегороджують дорогу, і витіснили звідти бійців Внутрішніх військ.


Опісля силовики і активісти зійшлися стінка на стінку під Верховною Радою. Пізніше на вулиці Грушевського запалили шини, пише «Українська правда».


Мітингувальники розбирають бруківку і кидають нею в міліціонерів. Натомість міліція застосовує помпові рушниці, кидає світло-шумові гранати. Крім того, з активістами Майдану борються тітушки, яким на вулиці Липській видали бити і металеві каски, зазначає видання «Insider».


За час протистояння вже сотні постраждалих.


За інформацією народного депутата Лесі Оробець, також загинули троє мітингарів. Ще семеро – в дуже складному стані. «Швидкі» в урядовий квартал не впускають.


Депутати Верховної Ради з Партії регіонів, а також частина представників Комуністичної партії «втекли» з зали засідань у Раді. Частину комуністів опозиції вдалося заблокувати в залі.


«Тим часом депутатки від опозиціі вийшли на Грушевського, щоб вивести звідти жінок із дітьми, яких попривозили на антимайдан. Серед «прихильників курсу Януковича» були 10-тирічні діти, – розповідає Марія Матіос», – пише у «Фейсбуці» депутатка від УДАРу, куратор Черкащини у Верховній Раді Ірина Геращенко.


У сутичках постраждало вже кілька журналістів, зокрема, фотограф Гліб Гаранич, журналіст «5 каналу» Азад Сафаров.

Водночас лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок оголосив загальну мобілізацію. Про це повідомляє партія «Свобода» в Twitter.

«Олег Тягнибок закликає всіх чоловіків негайно їхати в Київ – загальна мобілізація!» – йдеться у повідомленні.

Фото видань «Українська правда» та «Insider».

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Мефодій 18.02.2014 22:48
Цитую Невже:
На фото мирні демонстранти, жінки і діти... ага

за що вбивати людей? в кільки Ви оцінюєте своє життя та життя близьких?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Невже 18.02.2014 18:17
На фото мирні демонстранти, жінки і діти... ага
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100