реклама

реклама

Оборона Майдану у столиці побудована за всіма правилами військової науки. Такими враженнями ділиться у «Фейсбуці» черкащанин Петро Чернявський, перебуваючи на Майдані Незалежності.


«Барикади побудовані в кілька рубежів, на кожному з яких на випадок відступу зосереджена «зброя пролетаріату». На дальніх підступах на кожній вулиці, в кожній арці і на стиках будинків виставлені дозори по 2-3 особи з раціями. Кожен маневр силовиків заздалегідь контролюється, і за необхідності сигнал тривоги йде на барикади Майдану. Самооборона встигає зайняти позиції», – описує київські барикади Петро Чернявський.

За його словами, на барикадах постійно перебуває достатня кількість бійців.


«Упродовж всього Хрещатика глибокоешелонована оборона, тому є можливість відходити на заздалегідь підготовлені позиції в залежності від кількості протестувальників у певний час боротьби. Тому лише у випадку справжніх бойових дій з залученням бронетехніки та дуже великої кількості силовиків можна розраховувати на успіх зачистки Майдану. Звичайно, це будуть ще більші людські втрати. На це може піти лише з глузду з'їхавша влада», –зазначає Петро Чернявський.


Водночас він додає, що слабкими сторонами в обороні Майдану є дещо менша міцність барикад завдяки таненню снігу, менша кількість гуми для спалення (вогняна завіса досить ефективно обмежує маневри силовиків), а також непросте поповнення запасів бензину. Втім, за словами Чернявського, поки що Майдан з цими труднощами справляється.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100