реклама
Sucurity Police

реклама

popl1 Всі шість народних депутатів, обраних у мажоритарних округах Черкаської області, підтримали постанову Верховної Ради " Про засудження застосування насильства, що призвело до загибелі мирних громадян України" . Про це свідчать дані голосування, опубліковані на сайті парламенту.

Зокрема, постанову підтримали депутати Геннадій Бобов, Володимир Зубик, Валентин Ничипоренко, Антон Яценко, Леонід Даценко, Михайло Поплавський.

Так постанова зобов’язує припинити вогонь, війська і ВВ – мають повернутися в місця постійної дислокації. Також постанова передбачає заборону використання зброї.

Також постанова забороняє блокувати транспортні комунікації, обмежувати пересування транспорту.

Кабінету міністрів і органам державної влади доручено заборонити СБУ, МВС, збройним силам та іншим органам виконувати  програму антитерористичних заходів, оскільки вони протирічать Конституції.

Крім того, в постанові наголошується, що надзвичайний стан може ввести лише Верховна Рада.

Крім того, в поправках, запропонованих Володимиром Литвином, Кабінету міністрів та іншим органам державної влади доручено надати необхідну допомогу родинам загиблих, а також забезпечити необхідним лікуванням постраждалих.

А Генпрокуратура зобов'язана провести повне розслідування фактів загибелі та насильства щодо учасників акцій.

У поправці Тягнибока зазначається, що органи досудового слідства повинні звернутися до суду щодо звільнення з-під варти і припинення кримінального переслідування учасників протесту.

Депутати голосували, стоячи.

А після прийняття постанови вони стоячи заспівали гімн.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100