реклама

реклама

Падіння «ленінських ідолів» в Україні й на Черкащині зокрема свідчить про те, що український народ нарешті відмовляється від безбожного комуністичного минулого. Про це в церковній проповіді в «неділю Страшного суду» (23 лютого) сказав митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Московського патріархату Софроній (Дмитрук).

На думку владики, кровопролиття на Майдані є своєрідним земним образом Страшного суду. Але це була боротьба людини з людиною. Натомість, у нашій історії були й такі часи, коли людина боролася з Богом.

– Нам треба молитися, щоб ніколи більше наші люди не піднімали руку на Бога. Уже підняли в 1917 році... На щастя, сьогодні ми прийшли до того, що «лисий диявол» в Україні повержений. Це – свідкування, факт, від якого нам нема куди дітися. Україна буде новою не після Майдану, а після того, як не залишиться жодного «лисого» в Україні! Це – не політика, це факт. Це – чинник, який досі сидить у головах досі, - наголосив владика Софроній. – І це свідчення того, що оголошувати війну Богові – небезпечно. Коли людина щось завойовує у своєму житті, вона повинна молитися, просити Бога закріпити те, що вона отримала.

Неділя Страшного суду, за словами митрополита, - добра нагода, щоб подумати, який буде кінцевий результат життя кожного із нас.

- Страшний суд – не в покаранні, а у відкритті того, як кожен із нас прожив своє життя. Грішна людина побачить, якою вона є насправді, й сама не зможе піти до Раю. Для недостойної людини Рай буде ще гірший, ніж пекло. Тому кожен із нас сам має обрати собі дорогу – дорогу, щоб заслужити Вічність, - наголосив владика Софроній.

Він нагадав, що кожна людина у віці розуміє, як швидко минає людське життя і як мало значать швидкоплинні «насолоди».

- Дехто має мільярди доларів у західних банках, а користі з того? Тебе взяли – й «по шапці» з посади міністра, прем’єра чи президента. Запитується: кому, навіщо і скільки потрібно? Потрібно – не багато: зробити добро для ближнього, щоб Господь тебе помилував у Вічності, - підсумував владика. – Хай Господь укріпляє нас на молитву за Україну. Бо тільки сама молитва, саме звернення до Бога може врятувати Україну – без крові, без страждання.

До речі, на сайті Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату розміщено звернення політради Правого сектору до росіян і російськомовних громадян України, а також до вірян Московського патріархату із закликами не піддаватися на провокації антиукраїнських сил, які залякують «гоніннями» на росіян, російську мову та православну церкву в Україні.

реклама

Коментарі  

 
-2 #10 max.imus.good.boy 26.02.2014 16:44
а че митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Московського патріархату Софроній (Дмитрук) скажет о сносе ........................... в городе Броды Львовской области памятника генерал-фельдмаршалу, полководцу, главнокомандующ ему российской армией в Отечественной войне 1812 года Михаилу Кутузову-православному полководцу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Уманский Еврей 26.02.2014 04:02
Хотів написати тільки українською, але раз такі справи....

Этот поп-гапон имел ввиду лысого дьявола - Александр Турчин.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #8 Хома 25.02.2014 19:48
Фарион умная, хоть и язвительная, женщина. Недалёкие таких всегда не любят...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Нестор Іванович 25.02.2014 09:56
Російська церква, це пята колона в Україні, хотілося б почути від владики про відмежування від воргів свого народу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Дід Трохим 25.02.2014 09:11
Ну з лисим - тут, допустім, возраженій нема. Однако хотілося б від попа почути, шо він сьогодні скаже по поводу свого божества Тулуба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 бодя 25.02.2014 08:54
*** а зомбовані миряни слухають як вівці....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Loki 25.02.2014 08:44
За "лысого дьявола" это он нормально придумал. Краба ещё такого о себе от церковников точно никогда не слышал)). Именно сегодня, когда окончание олимпиады полностью развязало ему руки и он готов даже к открытой войне, такая вот его оценка представителем родной ему церкви вполне своевременна!))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 стабилизец 25.02.2014 08:25
Пора бы люстрировать тулубовского дружбана.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 стiйкий нацiоналicт 25.02.2014 06:23
Ви агенти Кремля і Моссад припиніть
Розмова російською мовою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 александр 25.02.2014 00:12
Поверью правому сектору лишь тогда когда они фарион разорвут пасть :-|
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100