реклама
Sucurity Police

реклама

Акція «За чисте Дніпро» минулої неділі пройшла у Черкасах. 50 водолазів і понад 100 волонтерів за підтримки мерії міста очистили дно Дніпра і територію комунального пляжу, що біля «Яхт-клубу». За кілька годин назбиралося сміття на цілий «ЗІЛ».

— До нас звернулися члени черкаського підводного клубу «Акула», представники компанії «Amway» та інші небайдужі до навколишнього середовища черкасці з ідеєю разом прибрати міські пляжі. Звісно ми охоче підтримали таку ініціативу, надавши машину для вивозу сміття, сміттєві пакети й сітки, – розповідає начальник відділу екології та раціонального природокористування міськвиконкому Володимир Гусаченко.

Протягом декількох годин дно Дніпра й територію пляжу було очищено від скляних і пластикових пляшок, побутового сміття, гілля дерев, автомобільних шин, водоростей тощо. За словами Володимира Володимировича, у Європі таку роботу виконує спеціальна техніка, яка місту поки що не по кишені.

– Ми час від часу самі проводимо такі акції, сьогодні тут ціла армія небайдужих черкасців, тому й недивно, що машина так швидко наповнилася сміттям, – зазначає Олег Ковтунов, керівник черкаського підводного клубу «Акула». – Наш клуб навчає дітей підводному пірнанню й плаванню в водолазному оснащенню. По закінченню так званих курсів учні отримують посвідчення «Екологічного інспектора».

Завершивши акцію, усі разом поласували кашею з польової кухні, потанцювали під музику й з приємністю прогулялися чистим пляжем і скупалися в Дніпрі. Організатори пообіцяли, що подібний захід проводитиметься постійно.

Джерело: Прес-служба Черкаського міськвиконкому

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100