Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України під час здійснення контролю за додержанням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції на ринку реалізації лікарських засобів виявило порушення вимог розпорядження Держлікслужби України про тимчасову заборону реалізації (торгівлі), зберігання та застосування лікарських засобів.

Так, ФОП Уманський В.Ф. (смт Буки) у порушення вимог розпорядження Держлікслужби України про тимчасову заборону реалізації (торгівлі), зберігання та застосування лікарського засобу реалізовував пастилки зі смаком меду та лимона №16, серії 2812089, виробництва Хербіон Пакистан Прайвет Лімітед, Пакистан «Лінкас пастилки».

ФОП Яровий Т.Г. (смт Катеринопіль) – таблетки №6, серії 61012, виробництва ТОВ «Фармацевстична каомпанія «Здоров’я», Україна «Бесалоло».

ТОВ «Укрфармтрасн» (м. Черкаси), ФОП «Бакун» (м. Жашків), виробниче підприємство «Дніпро-Агро» (м. Жашків) – порошок для орального розчину в саше №8, виробництва «Брістол-Майєрс Сквібб», Франція «Фервекс для дітей».

ТОВ «Петрофарм» – таблетки №20 у блістерах, серії 8431112, з маркуванням виробника ТОВ «НВФ «Матеріа Медика Холдинг», Російська Федерація «Імпаза».

З метою усунення причин виникнення порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції адміністративною колегією територіального відділення надано підприємствам обов’язкові для розгляду рекомендації, а саме:

У подальшому при здійсненні господарської діяльності не допускати дії, які містять ознаки вчинення порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого статтею 15 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», які полягають у досягненні неправомірних переваг у конкуренції стосовно інших об’єктів господарювання, які діють на ринку реалізації лікарських засобів, що підтверджено рішенням органу державної влади, наділеного відповідною компетенцією.

Про результати розгляду рекомендацій суб’єкт господарювання має повідомити територіальне відділення у десятиденний строк, інформують у прес-службі АМКУ області.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100