Завідувач Черкаського травмпункту, голова Асоціації лікарів м.Черкаси Віталій Григор’єв прокоментував «Прочерку» звинувачення у примусовому зборі коштів для постраждалих на Майдані, які прозвучали в тому числі й учора на сесії міськради.

 

- Після подій 18-20 лютого в Києві в понеділок, у перший робочий день Асоціація лікарів міста Черкас ініціювала добровільний збір благодійних коштів на допомогу людям, які постраждали на Майдані, та їхнім родичам, - розповів Віталій Вікторович. – Про цю ініціативу ми повідомили департаменту охорони здоров’я Черкаської міськради й попросили розіслати наш лист у лікувальні заклади. До департаменту ми звернулися тільки тому, що там є контакти, електронні пошти закладів. Наголошую: йшлося про добровільних збір коштів – хто скільки може, хто скільки хоче.


У вівторок Віталій Григор’єв перетелефонував у приймальні керівників всіх закладів охорони здоров’я міста. Він запитав, чи отримали вони лист, і ще раз наголосив на тому, що це – добровільний збір благодійних коштів. Григор’єв також повідомив, що кошти збиратимуть у середу – тим, хто може, пропонувалося привезти їх самим, а хто не може – лікар обіцяв заїхати до них своєю машиною. Лічильна комісія у складі чотирьох осіб зібрала кошти, оформила відповідні документи. Загалом набралося 32 120 грн.

Потім члени лічильної комісії поїхали у відділення «Кредобанку» і поклали кошти на рахунок благодійного фонду «Фонд громади Приірпіння» - саме цей фонд, як повідомлялося по телебаченню та значиться на сайті «Євромайдан-SOS», збирає кошти на допомогу постраждалим Євромайдану.

- Ми вирішили, що зробили добру справу, і ми молодці, - з прикрою посмішкою каже Віталій Григор’єв. – Після цього ми, знов-таки через департамент охорони здоров’я, розіслали всім нашим благодійникам лист-подяку, в якому зазначили суму й розповіли, як все робилося. Але наша добра справа певними людьми чомусь поганиться.


Як зазначив Віталій Григор’єв, пішли чутки, що в медичних закладах хтось називав конкретні суми, які треба здавати.

- Якщо таке було, то це, зрозуміло, неприпустимо, - зауважує лікар. – Ми просили не про це. Крім того, на сесії міської ради директорові департаменту охорони здоров’я Олегові Стаднику почали закидати, що кошти збиралися неправильно й переведені на рахунок невідомого фонду.

Тому представники Асоціації лікарів м.Черкас звернулися до юридичної служби громадської ради Черкас й попросили в них допомоги щодо перевірки своєї документації.

- У нас була благодійна мета, і цілі – допомогти людям, - підсумовує Віталій Григор’єв. – Так прикро, що це паплюжать і перетворюють на якийсь цирк...

Віталій Вікторович висловив жаль з приводу того, що роботу лікарів намагаються спаплюжити, «стоптати й підігнати під той зразок, за яким живуть пристосуванці й корупціонери».

- Під час останніх подій у нас у Третій міській лікарні постійно чергувала посилена бригада, - згадує лікар. - Особисто я – лікар-травматолог, який приймає травмованих хворих. Ми завжди мовчки, без пафосу виконували свій обов’язок – лікували хворих, нікому не відмовляючи, нікого не здаючи міліції. Люди зверталися під час розгонів, під час стрілянини на дамбі... Там, де були потрібні кошти, ми витрачали свої. У лікарні було суворо заборонено навіть у разі браку медикаментів чи якихось засобів просити їх у пацієнтів. У нас була чітка вказівка – треба допомагати, незважаючи ні на що. Всім постраждалим було надано абсолютно адекватну допомогу, жоден хворий не був переправлений до органів внутрішніх справ. З іншого боку, ми надавали допомогу й правоохоронцям, які до нас зверталися. Праві вони чи не праві, але серед них були серйозно травмовані люди – і ми робили свою роботу. І далі будемо її робити – незалежно від ситуації в країні та особистих переконань. Ми не служимо ані владі, ані партіям – тільки Богу.

реклама

Коментарі  

 
+3 #9 Володимир 01.03.2014 11:27
Коли бачиш таких людей, як Віталік, віриш у доброту, професіоналізм. Він молодець. Жуковська знає з ким співпрацювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Я черкащанин 28.02.2014 20:01
Кожний по собі судить. Крадій і брехун думає, що всі навколо нього крадуть і брешуть. А лікарі зробили добру справу, вони - молодці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 Біль душі 28.02.2014 19:55
Це не стосується конкретно цього випадку, але хочу наголосити,що більша половина наших мед.працівників має бути занесена у список на люстрацію!!!ХАБ АРНИКИ, які безбожно здирають гроші з хворих людей, заробляють на всьому, на чому тільки можна!!!ЛІКАРІ, майте совість! Будьте людьми!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Правобережний 28.02.2014 18:28
Добру справу роблять благородні люди, а чорнор...і (ті що не здали ні копійки) починають очорнювати і "контролювати", бо наперед знають, що ці гроші пропили... скільки таких ш...к доводилося бачити на віку! Хлопці ви зробили гарну, благородну справу, щира подяка вам за це. А ті хто бреше на вас нехай у них відсохне язик!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #5 1 28.02.2014 17:19
Жаль, що у нас хороші справи можна очорнити, бо це комусь вигідно! .... завжди знайде можливість щоб загадити інших.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 котя 28.02.2014 16:53
Молодець!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Все треба перевірити 28.02.2014 16:33
Нехай прокуратура перевіряє ці факти...а потім будуть рішення...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Шпак 28.02.2014 15:46
Підтримую організаторів збору коштів! Все правильно зробили.
Якщо ж в якійсь з лікарень збирали примусово, необхідно вживати відповідних заходів до керівництва таких медичних установ. Загалом медична галузь потребує реформування, тому що так як зараз (хабарі, низький рівень лікування з одного боку і низькі зарплати лікарів - з іншого), не повинно бути.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 neD 28.02.2014 15:31
современная медицина - .....! перестал пользоваться услугами врачей около 10 лет назад - перестал болеть, всегда здоров и счастлив! не зря ведь детишки ассоциируют слово "врачь" со словом "врать"! природа дала человеку всё чтобы тот был здоров! берегите себя (в т.ч. от врачей) и будьте счастливы! слава Украине!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100