Черкаська міська молодіжна громадська організація «Демократичні перетворення України» до червня моніторитиме, наскільки якісно працює Центр надання адмінпослуг у Черкасах і що треба покращити у його роботі.

Цей проект здійснюватиметься за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в межах всеукраїнського проекту «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг». Окрім Черкас, моніторинг центрів надання адмінпослуг проводитимуть ще в 17 містах України, зокрема в Донецьку, Луганську, Івано-Франківську, Сумах та інших містах.

За словами голови ЧММГО «Демократичні перетворення України Михайла Малініна, проект не ставить на меті шукати виключно недоліки і «прискіпуватись» до роботи кожного співробітника. Навпаки, громадськість Черкас і керівництво Черкаського ЦНАП мають стати партнерами, щоб спільними зусиллями підвищувати якість адміністративних послуг, які надаються громадянам, поширювати позитивний досвід і напрацьовувати рекомендації як до міської влади, так і органів державної влади.

– Під час реалізації проекту ми обов’язково спитаємо й думку тих, хто безпосередньо цими адмінпослугами скористався, тобто вас, черкащани. Наприклад, чи довго ви чекали в черзі? Чи відразу вам пояснили, які документи слід надати і коли варто чекати відповідь? Що, на вашу думку, треба зробити, аби послуги надавались краще? Для цього ми проведемо анкетування в приміщенні ЦНАПу. Тому й звертаємось до всіх черкащан взяти участь в цьому опитуванні і зробити свій внесок у покращення роботи ЦНАПу, яким всі ми користуємося, – закликає Михайло Малінін.

До речі, взяти участь в опитуванні також можна буде й дистанційно: для цього організатори проекту створили спеціальні групи в соціальних мережах «Вконтакте» та «Фейсбук», де також буде проводитись опитування і буде розміщена анкета.

Як зазначає заступник начальника управління-адміністратор управління надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради Любов Полішкевич, самі працівники ЦНАПу особливо зацікавлені в проведенні незалежного моніторингу якості надання адміністративних послуг, оскільки мета діяльності Центру полягає в швидкому, якісному і зручному обслуговуванні громадян. Разом із тим, досвід роботи говорить про те, що інколи процедури надання адмінпослуг ускладнені, іноді інформаційними картками послуг передбачені зайві документи, а адміністратори надають не зовсім повні консультації.

– Ми сподіваємось, що результати проведеного моніторингу дадуть можливість з’ясувати «слабкі місця» у роботі ЦНАПу, спростити процедури, де це можливо, скоротити терміни надання адміністративних послуг тощо, – вважає Любов Дмитрівна.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Капель 01.03.2014 00:34
У Полишкевич муже ........... адвокат и она тоже еще та ................... Слушаем ***********х женщин.... А смысл???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100