Скромно відзначити ювілей Тараса Шевченка, відродити занепалі сільські Будинки культури та бібліотеки, уважніше ставитися до кадрової політики, – такі основні пропозиції озвучила сьогодні на зустрічі з працівниками галузі культури новообрана голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко.

З представниками культури вона зустрічалася в обласному краєзнавчому музеї. Та на початку заходу присутня депутат обласної ради Ольга Мартинова, яка у січні на урочистостях з нагороди 60-річчя утворення Черкаської області отримувала нагороду з рук регіонала Сергія Тулуба, закликала усіх вшанувати полеглих на Майдані хвилиною мовчання, адже сьогодні виповнюється 9 днів після їх загибелі.

Першою на колегії прозвітувала за роботу творчої та господарської діяльності установ закладів культури за минулий рік начальник управління культури Черкаської ОДА Наталія Джура. Вона подякувала колегам за збереження галузі у складних умовах економічної кризи. Та зауважила, що попри гострі проблеми можна говорити про покращення рівня галузі: збільшення кількості культурно-мистецьких заходів, збільшення кількості клубних формувань тощо.

Що ж до проблем, то насамперед це стосується сільських бібліотек, де бракує книг та навіть відсутнє опалення, це стосується музшкол, де зношеність музичних інструментів сягає 100%.

Уважно вислухавши очільницю галузі, слово взяла Валентина Коваленко. Вона зазначила, що важливим питанням нині є деполітизація науки, освіти і культури.

– Зараз треба, щоб перестали маніпулювати політики нашою інтелігенцією. Українці емоційно чутливі до брехні. Тож ви бачите, яку чистку майданом нині проходять нові люди, яких призначають на посади, – зазначила Валентина Коваленко.

Звертаючись до представників культури, вона зауважила, що спілкувалася з багатьма людьми. Більшість сходяться на тому, що «немає чого танцювати тоді, коли ми повинні оговтуватися».


– Багато рішень попередня влада протискала за мовчазної згоди більшості. Тож в нас нині дуже важкий економічний стан. Черкащина знекровлена і вона скромно має відзначити 200-річчя Шевченка. Пам'ять про Кобзаря насамперед треба берегти на рівні серця. У той же час, щоб ви знали, лише в «хаті чумака» на Звенигородщині попередньою владою згідно кошторисів було закладено встановлення пластикових вікон і теплої підлоги (нагадаємо, що хата мала бути відтворена за автентичними старовинними зразками, а в старовину щонайменше пластикових вікон не було – ред.), – зазначила Валентина Коваленко.

Замість портретів «покращувачів» вона порадила розмістити в музейних куточках убитих героїв майдану. А також переглянути питання присвоєння звання героя.

– Окреме питання по селу. Це наша духовна колиска. І я, як письменниця, знаю, який там стан з бібліотеками. Також там занепадають будинки культури. У той самий час команда Тулуба закладала в бюджет кошти зовсім на інші цілі і все це нині треба коригувати. Наприклад, була пропозиція від нині розшукуваного Сергія Тулуба спрямувати 36 мільйонів гривень на аеропорт. Скажіть кому це було треба і де ті кошти? – дивувалася Валентина Коваленко.

Насамкінець вона порадила колегам не мовчати, а йти до неї з критикою та пропозиціями.

– Я ж піклуватимусь, щоб галузь культури мала більший об’єм фінансування, – пообіцяла Валентина Коваленко.

реклама

Коментарі  

 
+1 #12 Любомудр 01.03.2014 22:02
"Поэтеска о библиотеках печётся"
Зачем оскорбляете человека. Если так печетесь о состоянии дел в области, помогите ей. Ведь даже самые яростные опоненты Коваленко не могут упрекнуть ее, что она приспособленец, мимикрирующий под политическую ситуацию. И бизнес-интересов (в отличие от других) у нее нет.
Но, Валентина, ограничьте себя от этих цветов, заискивающих речей и бездельников, рвущихся к власти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Мефодій 01.03.2014 21:51
Цитую Котя:
Рівень сільської учительки. Прикро.

нічого вона розкрутиться - бачили мої очі не одного сільського голову який за пару років багатішає більше за половину села.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Любомудр 01.03.2014 21:44
Цитую Уманский Еврей:
А хто такий Шевченко? Весь світ знає тільки одного Шевченка, футболіста Андрія!

Если это шутка, то совершенно глупая, свидетельствующ ая об отсутвии внутренней культуры "комментатора". Если Вы еврей Уманский, извольте уважать духовных идолов страны, в которой Вы живете. Другое дело, что с этим юбилеем из Шевченко действительно сделали идола(((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Музиканти 01.03.2014 20:54
ДЖУР-А - ЦЕ - НЕКОМПЕНТЕНТНІС ТЬ І ПОЗОР КУЛЬТУРИ ЧЕРКАЩИНИ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 ЕХ Вовчик- Вовчик 01.03.2014 13:34
Да что же это такое!? Когда у руля встанет толковый, знающий, болеющий сердцем за Украину и её людей человек? Поэтеска о библиотеках печётся, а то что в школах детям иногда не на что сесть, нет необходимых учебников, нечем кормить детей, запрещено покупать картофель, капусту, морковь, лук, в больницах нет ни лекарств, ни продуктов питания ( о майдане беспокоились, говорят там всё было и бесплатно), а те, кто трудился, учился это что не люди? А вы говорите бибилиотеки..., мы вымрем, поэтеска, кто Ваши книги читать будет. Я за Украину, перестаньте делать из неё дешёвый цирк, перестаньте выставлять её на посмешище всему свету, неужели не видите, что мы изгои,благодаря нашим доброхотам, на планете Земля?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Уманский Еврей 01.03.2014 04:24
А хто такий Шевченко? Весь світ знає тільки одного Шевченка, футболіста Андрія!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Хома 28.02.2014 23:53
Великих слів велика сила. Плясать на юбилее Шевченка не надо. Но и скромничать тоже незачем. Небось свои юбилеи современные стихоплёты отмечают с размахом...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 незнайка 28.02.2014 21:55
Ота Джура из ОДА хоть знает что население области вымирает? Кому она поет про покращення ривня и збильшення килькости? Точно прахвэсор зоолингвистики
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Нестор Іванович 28.02.2014 21:38
Найкращий подарунок до ювілею Т.Г.Шевченка, це те, що тиран із халуями не паскудитимуть своїми мармизами його могили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Котя 28.02.2014 21:36
Рівень сільської учительки. Прикро.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100