Федерація тенісу України розпочинає вже традиційну серію чоловічих професійних турнірів. У Черкасах черговий ф’ючерз (змагання, на яких гравці заробляють свої перші залікові очки) почався сьогодні й триватиме до 23 березня.

Така спортивна подія в нашому місті проводиться вже вчетверте. За цей час черкаські тенісні змагання здобули неабияку популярність серед молодих спортсменів. Приміром, торік на «Селені» змагалися тенісисти з 21 країни світу.


За словами виконавчого директора Федерації тенісу України Євгена Зукіна, на черкаських кортах можна буде побачити молодих професійних гравців. Одним із таких є талановитий підопічний Андрія Мєдвєдєва Богдан Діденко.

– Найскладнішим етапом у тенісі є перехід із юніорського в професійний теніс. Для цього й потрібно проводити такі змагання, де б спортсмени могли заробити максимальну кількість балів, яка дасть їм можливість брати участь у змаганнях за кордоном, – зауважує Євген Зукін.

Про виявлення гідних юніорів у таких змаганнях говорить і найкращий тенісист за всю історію незалежної України Андрій Мєдвєдєв.

– У нас багато талановитих гравців, але до них ніколи не застосовували сучасні системи тренування, – констатує Андрій Мєдвєдев. – Треба працювати не один рік, щоб і в нашій країні теніс був самоокупним видом спорту. Я тренувався років 20 тому в Іспанії. Їхня Барселона тоді була прокуреним брудним містом. Зараз, коли країна є членом Євросоюзу, бігають всі. Про чистоту годі й говорити.

Популяризувати спорт серед молодого покоління, у першу чергу, черкащан закликав і президент Федерації тенісу Сергій Лагур.

– Ми починаємо дивитися на Черкаси дещо іншими очима, – коментує президент Федерації тенісу України Сергій Лагур. – На спортивній базі «Селена» є  умови для того, щоб зробити її основною для тренування всієї тенісної збірної України. Таким чином хочемо відродити інтерес до тенісу, який був тут років 4 тому, коли грати в теніс навчали і школярів. Сюди курсували автобуси й усі охочі могли легко добратися до кортів.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100