Зараз погоду Черкащини формують атмосферні фронти з південного заходу, тому впродовж поточного тижня характер погоди в регіоні суттєво не зміниться, прогнозує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Денні температури повітря підвищуватимуться до 5-10 градусів тепла, вночі буде від 0ºC до +5ºC. 5 березня синоптики очікують часом дощ, а 7 та 8 березня в нічні години можливі невеликі морози.

З 9 по 13 березня, в результаті надходження холодного повітря з північної та центральної Росії, температурний фон на Черкащині дещо знизиться – вночі до -3-5ºC, вдень стовпчики термометрів підвищуватимуться до 3º тепла, проте істотних опадів в цей період не прогнозується.

На більш інтенсивне тепло можна розраховувати в третій декаді березня. Саме тоді аграрії можуть розраховувати на готовність ґрунту до обробітку.

За даними гідрометеорологічних спостережень, малі та середні річки регіону повністю очистилися від льодових утворень. Продовжується руйнування льоду на Кременчуцькому водосховищі нижче Черкас. Залишки льоду не мають початкової міцності, тому виходити на лід зараз особливо небезпечно, нагадують у черкаському гідрометцентрі.

Крім того, помірно тепла погода позитивно впливає на зимуючі рослини: вегетація у них відбувається поступово.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100