реклама Делікат

16 квітня у Черкасах відбувся всеміський суботник. За підрахунками комунальників, прибрати рідне місто від сміття та озеленити його вийшло близько 3000 городян, інформує прес-служба Черкаської мерії.

– Вдячний усім громадянам, які взяли участь у загальноміській толоці та долучились до прибирання міста, висадки дерев, квітів, – говорить міський голова Сергій Одарич. – Активність черкасців виявилась навіть більшою, ніж ми очікували. У суботу комунальникам не вистачило транспорту, аби вивезти усе зібране сміття. Тому вони продовжують його вивозити і сьогодні.

На суботнику мер працював у парі із своїм першим заступником Віктором Беззубенком

На суботнику мер працював у парі із своїм першим заступником Віктором Беззубенком

 

Під час суботнику ліквідовано 16 стихійних сміттєзвалищ в місті, очищено 12 км берега Дніпра від сміття, створено 1,16 га газонів та квітників, висаджено 156 дерев та 250 кущів.

Наприклад, у суботнику в лісопаркових кварталах міста №№ 23, 24, та на території парку Соснівський, взяли участь майже 600 осіб: студенти Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Черкаського ВПУ ім. Короленка, Черкаського професійного автодорожного ліцею, працівники Черкаської обласної лікарні, Черкаського обласного онкологічного диспансеру, Черкаської облдержадміністрації, виконавчого комітету Черкаської міської ради, Соснівської районної ради, жителі міста.

У результаті було зібрано та вивезено 75 м куб побутових відходів, відходів деревини - 55,7 складометрів, 12 м куб. колод, 25,5 м куб. опалого листя. Упорядковано та розчищено 27 га зелених зон міста.

Висадили березову Алею слави

У парку Перемоги у цей день висадили березову алею на честь Героїв Радянського Союзу – визволителів та жителів міста Черкаси. Всього алея налічує 74 дерева.

subbo1

Активну участь у висадці цієї пам’ятної алеї взяли ветерани Великої Вітчизняної війни, також долучились школярі – переможці конкурсу на кращий твір на військову тематику та керівництво міста.

subbo3

 Депутат міської ради Андрій Більда прибирав 23-й округ

Депутат міської ради Андрій Більда разом зі співробітниками "Гуртовні будматеріалів", друзями-підприємцями та мешканцями прилеглих будинків прибирав територію округу №23. Спільними зусиллями вони навели лад  у скверах: біля пам'ятника Горькому на вул.Орджонікідзе і на розі бул.Шевченка-вул.Енгельса.

– До суботника планувалося залучити якомога більше людей, – пише на своєму блозі Андрій Більда. – Проте ініціативними черкасців важко назвати, оскільки були будинки, де, на жаль, і "кінь не валявся"... Але жителі деяких дворів були дійсно активними, заздалегіть готувалися: розміщували оголошення, повідомляли про суботник та планували роботу. Як результат, прибрані двори, на які приємно подивитись. Дякую черкасцям, які виявили бажання зробити чистішим місто!

Нарек Казарян координував акцію «Зроби Україну чистою!»

 У День довкілля Черкаси стали чистішими завдяки всеукраїнській акції з прибирання міст «Зроби Україну чистою!».

– Це дуже потрібна акція. Вона спрямована на те, щоб вулиці, парки, сквери і набережні нашого міста стали чистішими і привабливішими як для самих черкасців, так і для туристів. Ми самі повинні дбати про свій добробут, про чистоту навколишнього середовища, – розповідає координатор акції в нашому місті, депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян.

Спеціально для цього заходу Черкаська служба чистоти і компанія «Ремондіс» розробили карту, на якій було зазначено десять найбільш забруднених точок міста. Прибирання проходило відповідно до цієї карти з 11.00 до 14.00. Усіх бажаючих приєднатися до акції чекали біля пам’ятника Б. Хмельницького, біля кафе «Марина» (мікрорайон «Митниця») і біля РАГСу. Щоб взяти участь в заході достатньо було просто прийти в потрібне місце, де видавали рукавички, пакети для сміття інвентар тощо.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100