реклама Делікат

Міський голова Черкас Сергій Одарич сьогодні на прес-конференції пообіцяв, що допоможе Черкаській обласній організації Національної спілки письменників України погасити борг за компослуги, «але не за рахунок міського бюджету».

Нагадаємо, як повідомила нещодавно голова обласної організації НСПУ Валентина Коваленко, організація за останні чотири з половиною місяці заборгувала за компослуги майже 15 тис грн. КП «Черкаситеплокомуненерго». Ще 12 тис грн. Спілці нарахували пені на цю заборгованість, однак вдалося домовитися, щоб КП зняло пеню.

Ведучи мову про цю заборгованість, Сергій Одарич зазначив, що черкаським письменникам варто краще займатися маркетингом.

– Спілка письменників, на мою думку, мала би брати активнішу участь в житті міста, у тому числі, реалізовувати якісь культурно-просвітницькі проекти, які могли б фінансуватися з міського бюджету. Їм слід виходити з маленьких комірчинок, «междусобойчика», виходити на великі приміщення у літні театри, проводити там читання, поетичні слухання. Це відбувається в інших містах. У Черкасах цього поки немає, – зауважив Сергій Одарич. – Як приклад. Минулого тижня у будній день вони проводили в Будинку вчителя о 16-й годині читання. Я їм казав: «Шановні, ви орієнтуєтеся тільки на безробітних і пенсіонерів?» Виходить, немов самі для себе… Я їм запропонував підготувати програму до Шевченківських днів. Можливо, це буде тиждень літературних читань біля фонтану, у парках чи біля пам’ятника Симоненку.

Розкритикував Сергій Олегович і прохання черкаських письменників відкрити в місті українську книгарню.

– На що впливає українська книгарня?! Якщо є книга, яку купують, то немає значення, де вона продається. Я книгарні взагалі не розділяю на англійські, китайські чи українські... Що заважає писати яскраві речі і пропагувати їх? Це треба робити. А від того, що книжки, крім десяти магазинів, ще продаватимуться у кіоску, вони краще не продаватимуться. Зробіть так, щоб людина пішла і купила книгу! Треба займатися маркетингом продукції, вміти продавати і шукати потенційного покупця! – порадив мер письменникам.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Sirko 18.04.2011 22:12
Поліщук, наскільки відомо, не голова обласної спілки письменників, а прихватизувати приміщення хочуть серйозніші люди, навряд чи професор ЧНУ може з ними змагаться. А щодо книжок, то справді, жодна черкаська книгарня не хоче брать книжки місцевих авторів, навіть участі в рекламі видань, які можуть продаватись не бере. Клопітно це, мовляв. Краще торгувати вже розкрученим товаром. Ледарська, споживацька позиція.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 читач 18.04.2011 19:23
Хитрий Поліщук хотів хапнути приміщення в центрі. Це всім зрозуміло. Не вийшло. То де ж твори цих письменників? Крамниць дійсно повно. Де їх можна купить? що вони б виставляли в цій крамниці? Чому ми повинні давати їм гроші із бюджету міста, коли творів їх ніхто не бачив і не читав? Чому їх немає у крамницях міста?
Я наприклад не згоден платити за них оренду. хай платить самі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Читач 18.04.2011 17:29
Готуйтесь, письменники, славити Його! Це по-перше. А по-друге,хіба в музеї Кобзаря на Хрещатику не українська книгарня? Ціни там на книги справді українські,як не десятки то сотні гривень за книжечку-якраз на наші гаманці розраховано
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100