реклама

реклама

До Дня народження Тараса Шевченка відбувся щорічний обласного конкурсу юних поетів «Тарасовими шляхами». Участь у конкурсі взяли юні поети різних вікових категорій: від 7 до 17 років. Про це інформує Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр.

Конкурс відбувся з метою виявлення та розкриття літературних здібностей та обдарувань підростаючого покоління, широкого залучення дітей до літературної творчості, набуття додаткових знань про історію минулого.

І хоч тематика для поетичних доробків молоді була вільною, більшість віршів юні дарування присвятили своєму місту, батькам, школі та таланту Великого Тараса.

Цьогоріч на обласний, завершальний, етап надіслано найбільшу за весь час існування конкурсу кількість творів – це 365 віршів від 144 юних поетів шкільного віку із 22 міст і районів області.

Усі твори юних дарувань будуть опубліковані у збірці «Тарасовими шляхами», найкращі ж поетичні твори  визначало компетентне журі з Черкаської обласної організації Національної Спілки письменників України.

Отож переможцями стали:

Вікова категорія 7-11 років:

1 місце – Валентина Брянцева

2 місце – Олександр Гаркавенко

3 місце – Валерія Мачульська

Вікова категорія 12-14 років:

1 місце – Оксана Горбенко

2 місце – Оксана Яструбінська

3 місце – Богдана Жовтобрюх

Вікова категорія 15-17 років:

1 місце – Петро Хуторний

2 місце – Аліна Кондратюк

3 місце – Діна Щедрова

Презентація поетичної збірки, нагородження переможців конкурсу та вручення учасникам друкованого варіанту книжки відбудеться у рамках відзначення Шевченківських днів.

Конкурс організовано управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром та Черкаською обласною організацією Національної Спілки письменників України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100